2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Magyar Nemzet: Újabb részlet a kispesti MSZP-s drogpartikról

A kispesti MSZP-s drogpartik újabb részleteiről ír a Magyar Nemzet. A lap emlékeztet: két hét telt el azóta, hogy a Hír TV nyilvánosságra hozta azokat a képfelvételeket, amelyeken Lackner Csaba látható, amint kólának nevezett fehér port tartalmazó zacskót tart egy ventilátor elé, hogy kiszárítsa az anyagot.

  • Magyar Nemzet: Újabb részlet a kispesti MSZP-s drogpartikról

Magyar Nemzet most több a felvételeken szereplő és megemlített közszereplőt is megkérdezett arról, hogy hajlandók-e elvégeztetni egy drogtesztet. Gajda Péter közölte: áll a vizsgálat elé.

A vasárnap újra képviselővé választott Lackner Csaba jogi képviselőjéhez irányította a lapot, míg Kránitz Krisztiánt nem tudták elérni.

A Magyar Nemzet és a Hír TV által megszerzett kép- és hangfelvételeken számos olyan szövegrészlet van, amely drogfogyasztásra utalhat. Ismeretes, a Hír TV tette közzé azt a videót, amelyen Lackner Csaba látható egy fehér poros zacskóval a kezében.

 
A bulizásra használt ház az Esze Tamás utcában.
 

A felvétel készítésének helyszínét megtalálta a Hír TV Informátor című műsorának stábja, az ingatlan a kispesti Esze Tamás utcában áll, és kizárólag ilyen összejöveteleken használták. A rendőrség eddig nem kutatta át az ingatlant, amelyben minden bizonnyal fellelhetők a szereplők által használt anyagok maradványai.

Az egyik beszélgetés során ¬ Lackner Csaba és két ismeretlen társa kifejezetten a kábítószer beszerzéséről és arról beszél, hogy kitől vásárolták és kik fogyasztottak belőle. „Mind a ketten vettetek a Joshitól?” – kérdezi a hangfelvételen egy ismeretlen személy.

„Egy felet-felet, de ez szerintem egy-egy, ha engem kérdezel” – válaszolja egy másik ismeretlen személy. A szóban forgó Joshi az a díler, akitől Lacknerék vásárolni szoktak. Többnyire ők mennek kábítószerért, de a felvételek szerint volt olyan eset is, amikor ¬Joshi „házhoz jött”.

„…amikor engem fel szokott hívni, amikor már be van szívva és elfogyott a pénze, akkor elkezd üvöltözni, hogy what the f…ck, tehát ilyen nyomdafestéket nem tűrő módon” – mondja Lackner. Ismeretlen beszélgetőtársa visszakérdez: „Ez ki, most a Kránitzot meséled?” „Nem, a -Joshi” – mondja Lackner.

A hangfelvételek szerint a dílernek nincs jelentős anyagi haszna abból, hogy árul, a megkeresett pénzből a saját a fogyasztását finanszírozza.

A Magyarnemzet.hu oldalára feltöltött újabb hanganyagból kiderül, hogy Lackner Csaba irodájában is volt egy átadás. „Ez olyan lehetett, mint az a múltkori gyerek, amikor a csomagért elmentem és ott maradt egy fickó veled a Csaba irodájában és ott magyarázott, hogy…” – mondta az egyik ismeretlen beszélő a másiknak, aki így folytatta: „igen, én vagyok a letét, és ha nem jön vissza a haverod, akkor lekésellek a g…cibe” – hallhatók az egyik drogügylet részletei. A felvételről nem derül ki, hogy az eset a kispesti önkormányzatnál levő irodában ¬történt-e¬ vagy Lackner cégénél.

A hangfelvételek itt hallgathatók meg:

1. Lackner és a díler

Lackner és ismeretlen társai Joshiról, a dílerről beszélgetnek. A drogot áruló férfi nem keres pénzt az üzleten, mert a befolyó pénzekből a függőségét finanszírozza.

Joshi és Jenő összerúgták a port egy szerencsétlen kijelentés miatt.

Lackner és Somogyi vásárolni ment, majd konfliktus lett abból, hogy „hoztak valamit”, a képviselő megharagudott Jenőre.

2. Fehér poros feljelentés

Lackner és beszélgetőtársai a cikkünkben leírt fehér poros feljelentésről beszélgetnek. Lackner szerint ő „játszik mindenféle hangszeren”, de képtelenség, hogy bármit is fel tudjanak mutatni.

3. Hagyj egy csíkot holnapra is

4. Kettőt még feltolhatunk, aztán megyünk

 

Magyar Nemzet

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!