2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Szabad Európa

Következik:

Híradó 12:00

Magas rangú Emmi-beosztott fenyegette meg Makai Istvánt

2017. február 22., szerda 13:15, frissítve: szerda 15:24

Megfenyegette ez Emberi Erőforrások Minisztériumának egyik munkatársa a Roma Polgári Tömörülés elnökét – ezt állítja a szervezet elnöke.

Makai István azt mondta, a férfi azt akarta elérni, hogy ne tartsa meg azt a sajtótájékoztatóját, amelyet a csepeli cigány holokauszt központ bezárása kapcsán akart tartani. A központra januárban került lakat, mert a kormány nem támogatta tovább annak működést. Ehhez éves szinten 32 millió forint kellett volna, amit egyszer kaptak tőlük a hároméves fennállásuk alatt, pedig évente több ezren látogatták a központot.

„Tegnap reggel kaptam egy számomra szürreális telefonhívást, amelyben erőteljesen nyomatékosították azt a kérést, hogy a mai sajtótájékoztatót ne tartsam meg, illetve a helyszín kiválasztása nem alkalmas a sajtótájékoztató megtartására. Jelezték számomra, hogy ez nem egészséges sem rám, sem pedig a Roma Polgári Tömörülésre nézve. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyik magas beosztású munkatársa arról tájékoztatott, hogy amennyiben megtartom ezt a sajtótájékoztatót ezen a helyszínen, akkor annak következményi lesznek” – számolt be Makai.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!