2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Több mint ötszáz taxis tüntetett

2016. április 26., kedd 12:59, frissítve: kedd 15:34

Forgalomlassító vonulásos demonstrációt tartottak a taxisok Budapesten. A szervezők szerint több mint ötszázan vettek rész. A céljuk az volt, hogy a hatóságok számoljanak fel minden illegális taxistevékenységet a fővárosban.

A taxisok meglepően gyorsan megérkeztek a demonstráció végállomására, a Széchenyi István térre – számolt be munkatársunk délben a helyszínről. A sárga taxik a tér körül egy-egy sávot, valamint a Lánchíd Budáról Pestre vezető oldalát is lezárták. A demonstráció egy óráig szólt. A résztvevők összegezték a tapasztalatokat és a szándékaikat. Miután érdemi válaszokat nem kaptak a döntéshozók részéről az illegális taxistevékenység felszámolására vonatkozóan, így azt közölték: készek a folytatásra. Számításaik szerint egyébként a mai demonstrációban több mint félezer fuvarozó vett részt.

Reggel 9 órára körbevették a Hősök terét a taxisok – az illegális tevékenység ellen demonstrálnak a fuvarozók, számolt be kollégánk a helyszínről. A konvojt rendőrmotorosok vezetik fel. A forgalomlassító demonstráció várhatóan kora délutánig fog tartani – a tervek szerint 13 órakor a Belügyminisztérium épületénél ér véget. Az Uber eközben félárú fuvart kínál az alkalmazást használóknak délután három óráig.

Több száz taxis tart ma vonulásos demonstrációt a fővárosban. A fuvarozók a Hősök teréről indulva, az Erzsébet körutat, majd az Andrássy utat érintve a budai Clark Ádám, majd a Batthyány térre hajtanak, innen pedig visszafordulva Pestre, a Széchenyi István térre érkeznek meg – számolt be kollégánk reggel 8 órakor a Hősök teréről. A mai demonstráción – a korábbiakhoz képest – a taxitársaságok logói is kint vannak az autókon. A résztvevők azt szeretnék elérni, hogy azokat a törvényeket, szabályokat, amelyeket a kormányzat előírt januárban, betartsák és betartassák – mondta Czifere Zoltán, az esemény szervezője, hozzátéve: a kormány számolja fel az illegális taxistevékenységet.

Az év eleji demonstrációk koordinátora, Gottlieb Géza korábban azt mondta: terveik szerint minden héten utcára vonulnak mindaddig, amíg nem tesz valamit a kormány az egyenlő versenyért és feltételekért. A taxisok szerint ugyanis az eddigi intézkedések érdemben nem változtattak a helyzeten, az Uber-sofőrök száma pedig nőtt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!