2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Ma is drágult a vizes vb

2017. július 20., csütörtök 11:22, frissítve: csütörtök 22:15

400 millió forinttal nőttek a vizes világbajnokság költségei. A pénzt a Császár–Komjádi uszoda korszerűsítésére fordítják. A hivatalos magyarázat szerint a létesítmény rosszabb állapotban volt, mint a munkálatok előtt sejtették.

Balatonfüred elköszön a vizes világbajnokságtól, miközben a vb-re épített mélygarázs még mindig nincs teljesen kész. A menet közben egymilliárd forinttal megdráguló föld alatti parkolót még csinosítják, de aki behajt, annak fizetnie kell.

„A használatbavételi engedélyt megkaptuk, elképzelhető, hogy kisebb hiányosságok vannak, de dolgozunk rajtuk. A pénzügyi zárás pedig egy hónap múlva lesz” – közölte Bóka István polgármester.

A világbajnokság másik helyszínén, Budapesten korai lenne pénzügyi zárásról beszélni. A Komjádi–Császár uszoda felújítása 400 millió forinttal emelkedett, pedig már az eredeti összeg sem volt kevés. A munkát 3,3 milliárd forintért vállalta el egy olyan konzorcium, amelyet egy Mészáros Lőrinchez közel álló cég vezet. A megrendelő nem a vb-t szervező kft. volt, hanem a kiemelt sportlétesítményekért felelős Nemzeti Sportközpontok.

„Valóban megkérdeztük, hogy mi okozta a drágulást, hiszen 3,4 milliárd forintba került a felújítás, ez az eredeti tervek szerinti felújításra elegendő is volt. Menet közben azonban olyan pluszelemek kerültek be a projektbe, amelyek miatt a végösszeg 3,8 milliárd lett, vagyis igaz: 400 millióval többe került” – nyilatkozta a Bp2017 Nonprofit Kft. szóvivője, Borsa Miklós.

A plusz 400 millió forintból másfajta eredményjelző táblát szereltek fel a Komjádiban, valamint wifi- és kamerarendszert is kiépítettek. Az uszodában vébéversenyt nem rendeznek, a Komjádi a világbajnokságon induló sportolók felkészülését szolgálja.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!