Lövöldözés Győrben – két halott + Videó + Képek

LM, 2012. április 22., 15:25, frissítve: hétfő 09:39
Két 30 év körüli férfit lőttek agyon Győrben. A gyanúsítottat, aki maga tett bejelentést, őrizetbe vették, több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsítják.

Kocsis Tünde, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Hír TV-nek elmondta: egy presszó tulajdonosa értesítette őket, hogy meglőtt két embert engedéllyel tartott sörétes puskájával. A sérültek életét a mentők nem tudták megmenteni. Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője kiemelte, hogy a rohamkocsik hamar a helyszínre érkeztek, hosszan küzdtek életükért, de csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A két férfi régebb óta haragosa a presszó tulajdonosának. A későbbi áldozatok baráti társasága szombat este meglátogatták a szórakozóhelyet, ahol egy rendezvényt tartottak, de viselkedésük miatt a tulaj elküldte őket, ezt ment számon kérni vasárnap délelőtt a két 30 év körüli férfi. Az elkövető, kinek kihallgatása jelenleg is folyamatban van, önvédelemre hivatkozik. Kocsis Tünde délután tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az egyik férfit mellkason, a másikat hátulról, tüdőn érte a lövés.

Fotó: MTI


A Hír Televízió helyszíni tudósítója arról számolt be, hogy a két fiatal közül az egyik az autó mögött állt, mikor a presszó tulajdonosa lelőtte, a másikat az anyósülésen az üvegen keresztül lőtte hátba a férfi.

A lövöldözésnek szemtanúja volt az egyik szomszéd, őt most hallgatják ki. A szemtanú felesége elmondta, a lövöldözést hallották, de előtte nem lettek figyelmesek sem veszekedésre, sem verekedésre utaló hangokra.

A környékbeliek mind rendes embernek tartják a presszó tulajdonosát, aki egy harminc körüli férfi, két kicsi gyermeke van, és engedéllyel tartott puskát. Őt is most hallgatják ki.

A két fiatalról is úgy nyilatkozott az egyik szomszéd, hogy rendesnek és dolgosnak ismerte őket. Egyikük egy családi vállalkozásban dolgozott.

Fotó: MTI
Forrás: Hír TV
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés