2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Belföld

LMP: Átfogóan kellene a nyugdíjasok helyzetét javítani

  • LMP: Átfogóan kellene a nyugdíjasok helyzetét javítani

Átfogó nyugdíjas törvénycsomagra lenne szükség az LMP szerint. Az ellenzéki párt szerint a minimálnyugdíjat 50 ezer forintra kellene emelni, el kellene törölni a kényszernyugdíjazást a közszférában, és az ápolási díj emelésére is szükség lenne.

Schmuck Erzsébet pénteki tájékoztatóján idézett egy OECD-kutatást, amely szerint a 18 vizsgált ország közül Magyarországon a legrosszabb a nyugdíjasok helyzete.

„Azt is tudni kell, hogy a közép-kelet-európai országok közül többekben nézték ezt a helyzetet; benne volt Szlovénia, Észtország és Lengyelország. Sajnos ők bennünket is megelőztek. Az LMP egy átfogó nyugdíjas törvénycsomagnak a kidolgozását szükségesnek tartja. Átfogóan kellene a nyugdíjasok helyzetét javítani, és ebbe be kell vonni a nyugdíjas érdekképviseleeti szervezeteket is” – nyilatkozta az ökopárt országgyűlési képviselője.

(Fotó: LMP)

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!