2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

LMP: Szél Bernadetten kívül a teljes vezetést lecserélték

Hír TV

2018. május 27., vasárnap 14:41, frissítve: vasárnap 16:45

Falura megy az LMP, miközben elveszítheti legismertebb vidéki arcát. Az ellenzéki párt visszatérne a kályhához, és ismét a környezetvédelem ügyét helyezné a középpontba. A társelnöki székben Hadházy Ákos utóda egy olyan politikus lett, aki a migráció kérdésében nagyjából azt vallja, amit a Fidesz.

Szél Bernadett vezetésével érkezett az LMP új elnöksége a bemutatkozó sajtótájékoztatóra. Ő régi motoros, 2012 óta társelnök, és marad is a következő másfél évben. Olyannyira, hogy Szél Bernadetten kívül a teljes elnökséget lecserélte a kongresszus. A másik társelnöki székbe Hadházy Ákos után Keresztes László Lóránt ülhet, aki hangzatos célt fogalmazott meg.  

 „Az elnökségi tagoknak, tisztségviselőknek a pályázatából, programjából kiolvasható egyik legfontosabb feladat volt az, hogy az LMP rendkívül fontosnak tartja, hogy a vidéki hálózatát kiépítse, teljessé tegye, megerősítse, tehát legfontosabb feladatunknak tekintjük azt, hogy vidéki jelenlétünket erőteljesebbé tudjuk tenni” – jelentette ki a politikus. 

Csakhogy az LMP közben elveszítette legismertebb vidéki arcát. A Tiszántúlon gazdálkodó Sallai Róbert Benedeket első fokon kizárták a pártból, miután tettlegességig fajult a vitája Hadházy Ákossal.

„Én voltam az, aki fegyelmi bizottsághoz fordultam az ő ügyében” - Szél Bernadett ennél többet nem mondott a fegyelmi ügyről, amely még nem zárult le Sallai Róbert Benedek fellebbezése miatt. Függőben van Hadházy Ákos ügye is, akit az MSZP-vel való egyezkedések miatt támadnak az LMP-ben.

„Én nagyon sokat beszélgetek Hadházy Ákossal, és sok kérdés van, ami nyitott a továbbiakra vonatkozóan, ilyen például az ő frakciótagsága is, de engedjék meg, hogy én ezekről a kérdésekről akkor számoljak be önöknek, esetleg úgy, mint frakcióvezető, amikor lezárultak ezek a beszélgetések” mondta Szél.

Az LMP vezetéséből kiesett Ungár Péter, aki a milliárdos vagyonából sajtót is épít.

- Nagyon fontosnak tartom, hogy legyen ellenzéki média Magyarországon, ezért vásároltam meg az Azonnali.hu-t, és mindenkinek ajánlom, hogy nézze az Azonnali.hu-t.

- Milyen tartalmakkal találkozhatunk majd ott, változik-e a tartalom?

- Alapvetően továbbra is marad az a színvonalas tartalom, amit Bakó Beáta és Bukovics Martin csinált és az Azonnali.hu-t ajánlom mindenkinek, hogy olvassa és állítsa be kezdőlapként.

Az LMP elnöksége a személyi ellentétek dacára azt állítja, hogy a párt egységes.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!