2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

LMP: Putyin ügynökei veszélyesek, nem a civilek

2017. április 19., szerda 14:13

„Külföldről finanszírozott politikus” feliratú matricát osztottak a fideszes politikusoknak a parlamentben az LMP képviselői.

Szél Bernadett, az ellenzéki párt társelnöke a civiltörvény tervezete kapcsán azt mondta, hogy nem a független civil szervezetek, hanem azok a politikusok jelentik a veszélyt Magyarországra, akik ügynökként ülnek az Országgyűlésben. A képviselő kijelentette: szeretnék azt látni, hogy a Fidesz felvállalja, képviselői egytől egyig idegen érdekeket szolgálnak, tekintve hogy a miniszterelnökük, Orbán Viktor az elmúlt időszakban semmi mást nem csinál, mint Vlagyimir Putyin érdekeit szolgálja ki Magyarországon. „A legnagyobb veszély a független embereknek a vegzálása és az, hogy magukat politikusnak álcázzák azok a putyini ügynökök, akik úgy cselekednek, ahogy Putyin megkívánja tőlük” – mondta Szél.

Az Együtt adókedvezményt adna az állam helyett közfeladatot ellátó civil szervezeteknek. A párt országgyűlési képviselője szerint az új civiltörvény-tervezet támadás az alapítványok, egyesületek ellen. Szabó Szabolcs hangsúlyozta: a törvény orosz mintára készült, helyenként szó szerint egyezik az ottani jogszabály szövegével. Az Együtt módosító indítványt nyújt be a törvényhez, és minden demokratát arra szólít fel, hogy tiltakozzon a jogszabály ellen. „Az állam helyett közfeladatot ellátó civil szervezetek külföldi forrásból végzik ezt, mert a magyar állam tojik arra, hogy a feladatokat ellássa, és támogassa a szervezeteket anyagilag. Ha egyszer már elismerjük, hogy nagyon fontos és hasznos feladatokat látnak el, akkor bizony adjunk nekik adókedvezményt” – vázolta Szabó Szabolcs.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!