LMP: Orbánék felelnek az utcára tett családokért

KaG, 2017. augusztus 6., 14:03, frissítve: 14:15
Az LMP szerint ha a Fidesz–KDNP-frakció nem szavazza meg a devizahitelesek kilakoltatását leállító javaslatukat, akkor Orbán Viktor, Kósa Lajos és Harrach Péter személyesen lesznek felelősek minden utcára tett családért.

Az indítványt, amely újra bevezetné a kilakoltatási moratóriumot – amíg ezekben az ügyekben nem dönt az Európai Bizottság –, az MSZP és az LMP által szorgalmazott rendkívüli parlamenti ülésen szavaznák meg augusztus végén. Az ülésen nemcsak erről döntenének, hanem a lex CEU-ról is, azaz a felsőoktatási törvény módosítását is napirendre vennék. A Fidesz–KDNP korábban azt közölte, nem megy el az ülésre, mert szerintük azt Soros György hívta össze.

„Amíg a Fidesz–KDNP propagandagépezete, a Habony-művek, sorozatban adja ki a sorosozós közleményeket, addig családok tízezreit fenyeget a kilakoltatás és az utcára kerülés. Ez azért is rendkívül szomorú, mert Orbán Viktor pár évvel ezelőtt még így fogalmazott: senkit sem hagyunk az út szélén, döntöttünk, Magyarországon nem lesznek kilakoltatások, és ezt meg kell érteniük a bankoknak is. Az LMP azt szeretné, hogyha Orbán Viktor ragaszkodna ehhez a korábbi álláspontjához, eljönne a Fidesz–KDNP-frakció a parlament rendkívüli ülésére, és megszavazná az LMP javaslatát, ami segítene a devizahiteleseken, megakadályozná a kilakoltatásukat” – mondta Kanász-Nagy Máté, az LMP szóvivője.

hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés