2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:55

LMP: Bűnözőcsoport épült be a törvényhozásba

2016. szeptember 27., kedd 12:33, frissítve: kedd 13:03

Rokonok a parlamentben – Móricz Zsigmond regényével példálódzott egy LMP-s képviselő felszólalásában. A kormány képviselője kikérte magának, hogy mindent átszőtt a korrupció.

A szocialista Tukacs István szerint lenne elég pénz az egészségügyre, ha a kormánypártok kevesebbet lopnának.

„Orbán Viktor személyes hatalmi játszmája számomra nem nemzeti ügy, erről szól a népszavazás. Nemzeti ügy viszont az egészségügy, amit Önök, tisztelt képviselőtársaim, nem hajlandók ekként kezelni. Folyamatosan nem hajlandók ekként kezelni” – mondta napirend előtt felszólalásában a képviselő.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára a 2004-es népszavazásig nyúlt vissza válaszában. Rétvári Bence felemlegette, hogy az akkor kormányzó szocialisták nemcsak a határon túli magyarok kettős állampolgárságára mondtak nemet, hanem a kórházprivatizáció tilalmára is.

„Akkor valahogy nem sikerült a szocialista pártnak nemzeti ügyként kezelni az egészségügyet, hanem üzleti ügyként kezelte, lehet, hogy nem önszántából, hanem az SZDSZ zsarolására, de ez a végeredmény szempontjából mindegy” – válaszolta Rétvári.

„Kétéves parlamenti munkám tapasztalata az, hogy egyre inkább úgy látszódik, hogy egy jól szervezett bűnözői csoport beépült a törvényhozásba, és arra szövetkeztek, hogy lenyúlják a közvagyont” – mondta el az LMP-s Sallai R. Benedek, aki szerint Orbán Viktor kormányzása a Horthy-korszak urambátyámvilágára emlékeztet, amely Móricz Zsigmond Rokonok című regényében köszön vissza.

„Miniszterek, államtitkárok és képviselők, azok szülei, testvérei, sógorai, nagybácsik, unokatestvérek, jönnek a szeretők, azok szülei, rokonai, majd jönnek a jó barátok, a régi csoporttársak, iskolatársak, szomszédok, családi gázszerelők, és még akiket be kell vonni, hogy ne legyen nagy a lebukás kockázata” – tette hozzá.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára szerint Sallai R. Benedek folytatta az ellenzéki hisztériakeltést. Dömötör Csaba azt hangoztatta, hogy Orbán Viktor zéró toleranciát hirdetett a korrupció ellen, miután a Fidesz és a KDNP 2010-ben megnyerte a választásokat.

„Az új közbeszerzési törvény az egyik legszigorúbb Európában, ma már fel kell fedni a közbeszerzéseken induló vállalkozásokat, azok valós tulajdonosi hátterét, korábban ez nem volt így, ez azért fontos, mert korábban rendre offshore cégeket hoztak helyzetbe, tehát nem is lehetne vitát folytatni arról, hogy kik nyertek el közbeszerzéseket az országban” – reagált Dömötör.

Az államtitkár válasza második felében percekig méltatta a kormány gazdaságpolitikáját.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!