2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Amerika magyar grófja

Következik:

Európai Híradó 04:00

Az LMP-nek van terve a kivándorlás ellen

2016. augusztus 26., péntek 15:43

A munkavállalói járulék csökkentésével és szociális bérlakásprogrammal állítaná meg a dolgozók külföldre vándorlását az LMP.

Szél Bernadett, az ellenzéki párt társelnöke azt mondta: a munkaerőhiányért a kormány felelős, mert a gazdaság szereplői már 2013 óta jelezték a folyamatot, de a kabinet nem tett semmit. A járulékcsökkentésre szükség van, de nem a munkaadók, hanem a munkavállalók járulékát kell 18-ról 12,5 százalékra csökkenteni, mondta az LMP társelnöke. A politikus arra emlékeztetett, hogy ezáltal azonnal emelkednének a nettó bérek.

„Azt látom, hogy ha a kormány nem tesz végre hatékonyan annak érdekében, hogy a bérek emelkedjenek Magyarországon, akkor nemcsak a gazdaság, de nagyjából az ország fog működésképtelenné válni. Nagyon sok ágazatot és szektort már csak az ott dolgozó embereknek a lelkesedése és a munka iránti megbecsülése tart életben, viszont arról is panaszkodnak a magyar emberek, hogy az elment, külföldre elment polgárokat a munkahelyen gyakorlatilag nem pótolják, mert nem tudják pótolni a munkaerőhiány miatt” – fogalmazott Szél Bernadett.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!