2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Ligetvédők: Ezt úgy hívják, környezeti katasztrófa

2016. június 8., szerda 17:40, frissítve: szerda 17:40

A Ligetvédők szerint környezeti katasztrófát okoz Budapesten, ha mintegy kétezer fát kivágnak, ezért a Civil Zugló Egyesület tagjaival közösen a Fővárosi Közgyűlésben tiltakoztak a Városliget beépítése ellen.

A civilek szerint múzeumok építése helyett a Városligetet kellene néhány milliárd forintból felújítani. Szóvivőjük arra a közelmúltban készült közvélemény-kutatásra emlékeztetett, amelyben a válaszadók háromnegyede ellenezte a Liget-projektet. A Fővárosi Közgyűlés végül a kormánypárti szavazatokkal módosította a Városliget építési szabályzatát, ezzel lehetővé tette, hogy a tervezett múzeumok mellett színház is épüljön a ligetben.

„Nem három fáról meg két mókusról van itt szó. A Városligetben 600-800 fát fognak kivágni, hogyha ezt most megszavazzák, a Római-parton 1500 fát fognak kivágni, az Orczy-kertben 300 fát fognak kivágni. Akárhogy számolom is, ez legalább 2000 fa Budapest területén – ezt úgy hívják, környezeti katasztrófa! És a környezeti katasztrófa eredménye az, hogy egyre több a beteg ember, egyre több a haláleset a szennyezett levegő miatt” – jelentette ki Csák Gergely, a Ligetvédők képviselője.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!