2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Liget: Szabó Rebeka feljelent

2016. június 30., csütörtök 07:54, frissítve: csütörtök 15:38

Az egyik baloldali kispárt bántalmazás hivatali eljárásban gyanújával ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz, mert kifogásolja, ahogy feloszlatták a Városligetben a tüntetést.

A Párbeszéd Magyarországért szerint az építkezéshez kirendelt fekete ruhás őrző-védők önbíráskodtak – volt olyan aktivista, akit a fellöktek és olyan is, akit erőszakkal távolítottak el a területről. A rendőrség közlése szerint több mint harminc tüntetőt vezettek ki a városligeti demonstráció helyszínéről, egy embert pedig előállítottak. A Városliget Zrt. azt írta az esetről, hogy tiltakozók egy csoportja megtámadta a bontási területet.

„Felháborító tendencia az, amit látunk, hogy a fekete ruhás, kigyúrt emberek, akik egyfajta őrző-védő cég megbízottjai, agresszíven léphetnek fel tüntetőkkel szemben, ugye, tapasztaltuk már a Nemzeti Választási Irodánál is érdekes közbeavatkozást a fekete pólós, kigyúrt kopaszok által, itt is hasonló történt. Több esetben azt láttuk, hogy önbíráskodtak, volt olyan aktivista, akit a kordonnal fellöktek, volt olyan aktivista, akit erőszakkal kitettek a területről, holott nekik nincsen joguk személyes szabadságot korlátozni, és mégis, ezekben az esetekben a rendőrség nem lépett fel ellenük” – nyilatkozta Szabó Rebeka.

Mint arról korábban beszámoltunk, tettlegességig fajult a ligetvédők és a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum bontását végző cég biztonsági emberei közötti vita hétfő éjszaka a Városligetben. A civilek azonban folytatják a tiltakozást – erősítette meg Szabó Dóra, a Ligetvédők aktivistája Magyarország élőben című műsorunkban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!