2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Licit: negyedmilliárdért vásárolt egy ügyvéd

2015. december 1., kedd 15:12, frissítve: kedd 17:15

300 millióért vett földet egy ügyvéd az egyik szolnoki árverésen. Azt nem volt hajlandó elárulni, hogy a maga nevében vásárolt-e, vagy egy jó kormányzati kapcsolatokkal rendelkező polgármester feleségének megbízásából.

„Az árverésen árverezőként regisztrálásra került egy fő” – mind a 13 licit előtt ez a mondat hangzott el a szolnoki földárverésen. Több mint 450 hektár abádszalóki föld került kalapács alá.

Az összes föld kikiáltási áron kelt el. Egy ügyvéd közel 300 hektárt vett negyedmilliárd forintért. Nem árulta el, hogy magának vásárolt-e vagy másnak.

- Nem adhatok tájékoztatást erről.
- Vesz még földet?
- Nem beszélek erről sem. Köszönöm szépen.

Így nem derült ki, hogy az ügyvéd mögött a Fazekas Sándor földművelésügyi miniszterrel jó viszonyt ápoló tomajmonostorai polgármester felesége áll-e, aki a megvásárolt 300 hektárból több mint hatvanat bérel. Az ügyvédhez kerültek egyébként azok a földek is, amelyeket Tomajmonostora egyik volt önkormányzati képviselőjének haszonbérleti joga terhel.

Egy sertéstartó cég tulajdonosa vitt el egy másik parcellát 105 millió forintért. „Mint társaság sajnos nem volt lehetőségünk arra, hogy földet szerezzünk, pedig föld nélkül nincs lehetőségünk a trágya elhelyezésére, tehát 9 embernek a munkahelyéért vettem meg ezt a földet” – mondta Gorzás János.

Az árverésen olyan kisebb földek is gazdára találtak, amelyeknek nincs bérlőjük, így azokat birtokba is vehetik az új tulajdonosok.

Nem kellett senkinek a 750 milliós parcella

Nem vitték el a 750 milliós parcellát az egyik debreceni árverésen. A 145 hektáros földre nem licitált senki, ahogy a többi, nagy értékű terület sem kelt el - egy kivétellel. Egy közel hatvan hektáros táblára akadt vevő, aki kikiáltási áron jutott hozzá, 303 millió forintot kell majd fizetnie érte.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!