2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Liberálisok: Nem népszavazással kell ez ellen harcolni

2016. július 29., péntek 20:11, frissítve: szombat 09:18

Veszélyes Magyarországra és Közép-Európára nézve Donald Trump amerikai elnökjelölt külpolitikája, ezért sem volt helyes Orbán Viktor részéről nyilvánosan kiállni mellette – mondta Magyarország élőben című műsorunkban Szent-Iványi István.

A Magyar Liberális Párt külügyi szakértője szerint Trump csak akkor alkalmazná a NATO kollektív védelemről szóló cikkelyeit, ha minden tagállam az elvárt mértékben finanszírozná a szövetséget, Magyarország pedig nyilvánvalóan elmarad ettől. Magyarország élőben című műsorunkban a politikus beszélt a kvótanépszavazásról is.

„Mi azt mondjuk, az európai jogrendet kell megvédeni, mert itt erről van szó. Tekintsünk el attól, hogy mi a konkrét tartalma a kérdésnek. Itt arról van szó, hogy ha születik egy legitim döntés az Európai Unióban, azt végre kell-e hajtani Magyarországnak vagy nem. És mi azt gondoljuk, hogy mi a csatlakozási szerződéssel vállaltuk, hogy ha egy ilyen döntés születik, azt végre kell hajtani. Egy ilyen döntés csak akkor születhet, ha az európai államok minősített többsége így dönt, köztük Magyarország is. Tehát Magyarországnak nem a népszavazással kell ez ellen harcolnia, hanem ha úgy gondolja, hogy ezzel nem ért egyet, akkor a tanácsban kell felvennie a harcot” – fogalmazott az MLP külügyi szakértője.

Tekintse meg a Szent-Iványi Istvánnal készült teljes beszélgetést:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!