2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Liberálisok: Magyarország putyinizációja zajlik

2017. január 11., szerda 12:53, frissítve: szerda 13:16

Magyarország putyinizációjaként értékeli a kormány civil szervezetekkel szemben tervezett lépéseit a Magyar Liberális Párt.

Szent-Iványi István azt mondta: minden civilizált országban fontos küldetést teljesítenek az emberi jogokért és a demokratikus nyilvánosságért tevékenykedő szervezetek. Ezzel szemben a magyar kormány úgy kezeli őket, mint Oroszország: ellenségként és külföldi ügynökként. A külpolitikai szakpolitikus szerint az időzítés is szimbolikus, ugyanis az akciót éppen az orosz elnök magyarországi látogatása előtt nem sokkal kezdeményezték.

„Nem véletlen, hogy mindezek akkor merülnek föl, amikor Vlagyimir Putyin néhány héten belül – február 2-án várhatóan – Budapestre látogat. Ez olyan forgatókönyv, amelyet sajnos Vlagyimir Putyin már megvalósított Oroszországban. A frazeológia és az indoklás is teljesen azonos azzal, amit Oroszországból ismerünk. Mi nem Oroszország érdekkörébe szeretnénk tartozni, hanem demokratikus európai Magyarországot szeretnénk” – mondta Szent-Iványi István.

Mint megírtuk, újabb frontot nyitna a kormány a civil szervezetek ellen. A nem kormányzati szervek tisztségviselőit vagyonnyilatkozatra köteleznék. Németh Szilárd rezsibiztos szerint csak az álcivileket takarítanák ki az országból. Bővebben >>>

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!