2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar ráadás 00:05

Liberálisok: Lazul a visegrádi egység

2017. augusztus 16., szerda 12:59, frissítve: szerda 12:59

Szent-Iványi István kijelentette: abba kellene hagyni az Európa-ellenes kampányokat, és meg kellene kezdenie az euróövezethez való csatlakozást.

A visegrádi négyek egységének lazulásáról beszélt a Magyar Liberális Párt külügyi szakpolitikusa. Szent-Iványi István szerint az együttműködés repedését bizonyítja a slavkovi háromszög, vagyis Szlovákia, Csehország és Ausztria júniusi találkozója is. A szakértő szerint ugyanis Magyarország és Lengyelország rossz uniós megítélése miatt a két országnak jobb különutas politikát vinnie. A liberális párt szerint azért, hogy Magyarország elkerülje az elszigetelődést, abba kellene hagyni az Európa-ellenes kampányokat, és meg kellene kezdenie az euróövezethez való csatlakozást.

„Csehország és Szlovákia távolodóban van, leszakadóban van a Visegrádtól és egyre inkább nem visegrádi négyekről lehet beszélni, hanem visegrádi 2 plusz 2-ről, nem gondoljuk hogy a visegrádi platform fölbomlik, nem gondoljuk, hogy itt kilépésre kerül sor, de azt gondoljuk, hogy a jelentősége  csökkenni fog, és zsugorodik. Mindez nyilván összefüggéségben van azzal, hogy a visegrádi négyek európai megítélésére rányomja a bélyegét az, hogy Lengyelország és Magyarország megítélése hogyan alakult az elmúlt időszakban” – jelentette ki a politikus.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!