2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Letöltendő börtönt és vagyonelkobzást kértek Szijjártó barátjára

Hír TV

2018. június 29., péntek 16:40, frissítve: szombat 08:27

Kiesett a pikszisből Kuna Tibor, a kormány egykori kedvenc kommunikációs vállalkozójára már letöltendő börtönt és vagyonelkobzást kért az ügyészség. A 444.hu úgy tudja, a vádirat szerint több százmillió forintnyi fiktív számlát vásárolt, hogy cége kevesebb adót fizethessen.

A kormányközeli üzletember cége egy időben folyamatosan nyerte az állami kommunikációs pályázatokat. Kuna Tibor többek között 80 millió forintot kapott azért, hogy vallási konferenciát szervezzen. Korábban Paletta című műsorukban is beszámolt egy kampányáról, amit az energiahivatalnak készített.

 

A Szijjártó Péterrel kimondottan jó barátságban lévő Kuna korábban úgy nyilatkozott: Isten kegyelméből nyeri el ezeket megbízásokat. A kegyelmi állapot azonban megszűnt, azzal, hogy szerződést bontott vele a Rogán Antal minisztériuma alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal. 

 

Akkor még nyilvánosan csak annyit lehetett tudni nyomozás folyik Kuna ellen adócsalás miatt. A 444 írta meg, hogy azóta a vádemelés is megtörtént és az ügyészség letöltendő börtönt kért Kunára. 

Az MSZP szerint a bűncselekménnyel kapcsolatban Rogán Antal politikai felelőssége is megállapítható. „Nem megkerülhető ebben az ügyben Rogán Antal felelőssége. Ha a büntetőeljárás nem is terjed ki, a politikai felelőssége a miniszternek mindenképpen megállapítható. Hiszen teljesen egyértelmű, és az ország szeme előtt zajlott ez az esemény. Hogy csak az ő általa kedvezményben részesített néhány cég kaphatta az elmúlt években ezt a néhány milliárd forintot közpénzből” – nyilatkozta Harangozó Tamás országgyűlési képviselő.

A Jobbik szerint, ha a többi kormányközeli céget is átvilágítanák valószínűleg több szabálytalanságot is találnának. „Semmi meglepő nincs abban, hogy korrupt kormánynak korruptak a partnerei is. Mi azt látjuk, hogy szükségeltetne minimum az összes kormánypropagandával foglalkozó cég szerződés átvilágítása” – emelte ki Mirkóczki Ádám szóvivő.

A számlacsalással kapcsolatos ügyben egyébként Kuna mellett vádlott lett a TV2 műsorvezetője, Berki Krisztián is.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!