2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Amerika magyar grófja

Következik:

Európai Híradó 04:00

Leszúrta a segédjét, 11 évet kapott

2017. július 20., csütörtök 17:10

11 évet kapott a segédjét ittasan halálra késelő debreceni gazda. Az ítélet még nem jogerős, mert az ügyész három nap gondolkozási időt kért – a férfi tudomásul vette az ítéletet.

Első fokon 11 év fegyházbüntetést kapott a debreceni Bayk András kerti gyilkos. A 66 éves férfi tavaly júniusban részegen szúrta le a – szintén ittas – segédjét, aki azonnal meghalt. A Debreceni Törvényszék ítélete nem jogerős.

A vádlott Debrecen külterületén élt, a Bayk András kertben. A férfi gazdálkodott, tavaly júniusban részegen vitatkozott össze a szintén erősen ittas segédjével.

Az akkor 65 éves férfi a hálószobában heveny alkoholmérgezéssel fekvő segédjét leszúrta egy 18 és fél centi pengehosszúságú késsel.

„Boncjegyzőkönyv alapján megállapítható, hogy a vádlotti erőbehatásnak megfelelően a bordát részben átszúrva, részben eltörve az eszköz a mellüregbe hatolt, és a tüdő állományában ért véget. A szúrásos sérülés szélessége 40 mm volt” – mondta Lányi Csaba, a Debreceni Törvényszék tanácsvezető bírója.

A gyilkosság után a vádlott szólt a szomszédoknak, akik mentőt hívtak, de az 58 éves áldozat meghalt, mire a segítség megérkezett. A gyilkos a rendőrségen beismerő vallomást tett. A Debreceni Törvényszék védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölésért 11 év fegyházra ítélte. A férfi és védője tudomásul vették a határozatot, az ügyész 3 nap gondolkodási időt kért, így az ítélet nem jogerős.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!