2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Lesznek fejlesztések, amik most veszélybe kerültek

2017. február 24., péntek 21:54, frissítve: szombat 09:37

A ferihegyi gyorsvasút már valószínűleg nem valósul meg 2024-ig Budapest főpolgármestere szerint. Tarlós István azt mondja, még pontosan nem tudni, melyek azok a fejlesztések, amelyek az olimpiai pályázat visszavonása miatt elmaradnak. A főpolgármester a 3-as metró felújítását, a BKV-buszok cseréjét és a P+R parkolók megépítését tartja elsőrendű fontosságúnak.

A 2024-es budapesti olimpia látványtervei szerint impozáns helyszínek várták volna a világ sportolóit a magyar fővárosba. Nem csak új épületeket terveztek, számos fejlesztést is előre hoztak volna. Azt még nem tudni, hogy mi az, ami az olimpiai pályázat visszavonása után is megvalósulhat.

„Természetesen mi, a sportállamtitkárság és a kormány is úgy dolgozott, hogy olyan költségek valósuljanak meg, ami független az olimpiától, és ezen vagyunk, hogy ezt kidolgozzuk, és bemutatjuk a kormánynak, hogy a sportági szakszövetségeket, a szakmát hogy tudjuk támogatni. Nagyon nagy szükség van különböző létesítményekre, eddig is szüksége volt, úgyhogy természetes, hogy mindezt figyelembe fogjuk venni, amikor ez a döntés megszületik” – nyilatkozta Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

A főpolgármester is optimista egyes fejlesztéseket illetően. „Én személy szerint ezekért a fejlesztésekért pont ugyanúgy fogok küszködni, mint eddig, és azt mondom, hogy Isten kezében vagyunk” – fogalmazott. Tarlós István prioritásnak nevezte a P+R parkolók kiépítését, a BKV-buszok teljes cseréjét és a 3-as metró felújítását. Ám lesz olyan, ami a visszalépés miatt nagy valószínűséggel nem valósul meg.

„Ha olimpiát akart volna Budapest rendezni, az nyilván az ország szégyene lett volna, ha ennél jelentősebb fejlesztések is meg nem valósulnak, például a város belseje és a ferihegyi repülőtér közti közlekedési útvonalnak a modernizálása. Tehát, hogy ez megvalósul-e a ciklusban vagy legalább 2022-ig, arra én nem merek most önnek egy kategorikus választ adni, tehát az ilyenek, azok elvileg veszélybe kerültek” – mondta Tarlós István.

A szocialisták fővárosi képviselője azt követeli Tarlós Istvántól, hogy ne csak szóban, tettekben is bizonyítsa, hogy kiáll a budapesti fejlesztésekért. „Amit ő mondott, hogy ugyanúgy fog harcolni, mint eddig, az nagyon kevés lesz, az nagyon rossz hír a budapestieknek. Az elmúlt 6-7 évben szinte nem sikerült elérni. Hát a hármas metró beruházása sem tudott megkezdődni, márpedig őszintén, Budapest amellett, hogy napi közel 20 milliárd forintot, több mint 20 milliárd adót fizet be, minden egyes állampolgár a csecsemőtől, a legidősebbekig, napi 10 ezer forint adóbefizetés jut átlagban” – fogalmazott Horváth Csaba, az MSZP fővárosi képviselője.

Az LMP fővárosi képviselője a kormánytól vár választ. „A kormányzat köteles teljes mértékben egyértelművé tenni, hogy betartja-e az ígéretét, és megvalósulnak-e ezek a beruházások az ígéret szerint” – nyilatkozta Csárdi Antal.

A Fővárosi Közgyűlés jövő szerdán, rendkívüli ülésén dönt a 2024-es budapesti olimpiai pályázat visszavonásáról.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!