2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Lesz-e horvát határzár?

2015. október 2., péntek 18:27, frissítve: péntek 21:18

Egy kormánytag sem tudta megmondani, hogy a mai kormányülésen elrendelik-e a horvát határ lezárását. Pintér Sándor szerint az sem biztos, hogy a téma napirendre kerül.

Első napirendi pontként tárgyal a kormány a menekültválságról, többet azonban a kormányszóvivő sem mondott, és a külügyi államtitkár sem volt bőbeszédűbb. „Ez egy jogi, technikai kérdés most már” – fogalmazott Magyar Levente.

Ráadásul egy bonyolult jogi kérdés, legalábbis az igazságügyi miniszter szerint. „Kérem szépen ezek olyan kérdések, amelyeket a Kossuth téren így egy percen belül komolytalan lenne megbeszélni” – válaszolt Trócsányi László riporterünk kérdésére.

A belügyminiszter sem árult el többet a várható határzárról. „Én egyet tudok, hogy mindig a realitások talaján mozgunk, és azt, hogy megfontolt döntést fogunk hozni” – mondta Pintér Sándor.

A miniszterelnök kabinetfőnöke szerint először meg kell nézni, hogy megvan-e a technikai feltétele a horvát határ lezárásának. „Szerintem erre előbb-utóbb szükség van, hiszen az ország nem lehet átjáróház” – tette hozzá Rogán Antal.

A miniszterelnökhöz hasonlóan a kabinetfőnök is nagyobb együttműködést várna el Horvátországtól. „Azt pedig nagyon sajnálom, hogy a horvát kormányfő ezt egyszerűen politikára használja, és ezzel egy sorba illeszkedik bele, hiszen ne feledjük el, nem véletlenül bírálják Magyarországot: a román miniszterelnök, a horvát miniszterelnök, néha az osztrák kancellár és egyes európai baloldali politikusok. Mindannyian a szocialista internacionálé tagjai” – fejtette ki.

Információink szerint a pénteki kormányülésen döntöttek volna az egészségügyi államtitkár személyéről, Rogán Antal azonban azt mondta: ő nem tud erről, az emberi erőforrások minisztere pedig továbbra sem hajlandó a tárca ügyeiről tájékoztatni.

Zombor Gábor egészségügyi államtitkár több mint egy hónapja mondott le, utódát azóta nem találták meg.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!