2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:20

Központi utasítás: lemondták a Magyar Nemzetet

,

2016. február 9., kedd 19:14, frissítve: kedd 19:54

Központi utasításra mondták le a Parlamentben a Magyar Nemzet előfizetését január elsejétől. Az Országház Hivatala nem tartja mértékadónak és informatívnak az 1899 óta megjelenő napilapot.

„ – Miniszter úrtól azt szeretném kérdezni, hogy ha az oroszokkal sikeresek a tárgyalások, mikor indulhat el a magyar légitársaság?
– Légitársaság?
– Igen. Ugyanis tegnap a fejlesztési minisztérium azt a tájékoztatást adta, hogy a Szuhoj repülőgépgyártóval hat gép és egy jövőbeli magyar légitársaság létrehozásáról tárgyalnak. Nyilván ez az orosz–magyar csúcstalálkozón is szóba fog kerülni. Mikor indulhat el?
– Erről a kérdésről egyeztetni fogok a nemzeti fejlesztési miniszterrel és akkor majd tudok válaszolni az ön kérdésére” – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.”

A külgazdasági és külügyminiszter nem olvasta a Magyar Nemzet keddi számát, abból is értesülhetett volna arról, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium már megkezdte az egyeztetéseket az orosz céggel. Hasonlóan járhattak a parlamenti képviselők is, ők január elsejétől csak pénzért jutnak hozzá a napilaphoz, az Országgyűlés Hivatala ugyanis lemondta a központi előfizetést. A Parlament sajtóosztálya ugyanakkor úgy nyilatkozott, hogy az informatív és mértékadó lapokat ezentúl is megrendelik. Így továbbra is járatják a többi között a Magyar Időket, a Népszavát, a Blikket és a Borsot is. A bojkottról a Magyar Nemzetet, a Lánchíd Rádiót és a Hír Televíziót először ellenzéki orgánumnak nevező Kövér László házelnök nem nyilatkozott.

„– Házelnök úr, egy rövid kérdést megengedne nekünk?
– Ha a témához illeszkedik, akkor igen.
– Megmondom őszintén, nem…
Akkor sajnálom”

– fogalmazott Kövér László.

A Jobbik szerint egyszerű politikai bosszúról van szó. „Felháborítónak tartjuk, hogy a sajtószabadságot ilyen módon is korlátozza Kövér László házelnökként, egyértelműen visszaélve hatalmával. Úgy gondolom, hogy a képviselő, bizottsági elnökök munkájához alapvetően hozzátartozik az, hogy a sajtóból tájékozódjanak, és egy nevetséges politikai ügyről van szó, egy piszlicsáré ügyről, úgy gondolom, egy kicsinyes bosszúállásról” – szögezte le Dúró Dóra, a kulturális bizottság elnöke.

Utoljára a kormányzat részéről Gyurcsány Ferenc bojkottált napilapot, miniszterelnökként a Magyar Hírlap egy cikke miatt szólította fel az állami cégeket, hogy szüntessék meg az előfizetéseiket.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!