2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Lemondatná Orbánt a Jobbik Pharaon miatt

2016. december 9., péntek 18:06, frissítve: kedd 15:53

Betekinthetett a Jobbik országgyűlési képviselője a Ghaith Pharaon magyarországi vízumához kapcsolódó dokumentumokba.

Gyöngyösi Márton szerint – ezek alapján – a szaúdi milliárdos 2014-ben először a bejrúti nagykövetségen keresztül jutott vízumhoz, majd 2015-re Ammánban kért és kapott tartózkodási engedélyt. A parlament külügyi bizottságának alelnöke kijelentette: a terrorizmus finanszírozása miatt körözött üzletember azonos azzal a személlyel, aki kastélyokat és más műemlék jellegű magyar épületeket vásárol fel Magyarországon.

„Szeretnénk látni azokat a kormányzati lépéseket, amelynek révén ez az ember befejezheti, bevégezheti üzleti tevékenységét itt, Magyarországon, hisz nemzetbiztonsági kockázatot jelent továbbra is. Ha a miniszterelnök közvetlenül érintett ebben, akkor a kormányfőnek le kellene vonnia a megfelelő következtetéseket, le kellene mondania és új választásokat kellene kiírnia” – nyilatkozta Gyöngyösi Márton, a párt országgyűlési képviselője.

Írásban is megerősítette a külügyminiszter, hogy Ghaith Pharaon nemcsak vízumot, hanem tartózkodási engedélyt is igényelt. Szijjártó Péter egy szocialista képviselőnek adott válaszában azt közölte: arról nem tud, hogy Pharaon járt-e Magyarországon. Ezt ugyanakkor fotók is bizonyítják.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!