2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:05

Belföld

Lemondásra szólította fel Vajda Zoltánt a kerületi önkormányzat

Lemondásra, és a közéletből való távozásra szólította fel a 16. kerületi önkormányzat Vajda Zoltánt. A "Közösen a Kertvárosért" frakció politikusa közösségi oldalán arról írt, hogy listázni kellene a fideszes embereket. Vajda ellen a helyi lakosok táblákkal tiltakoztak képviselő testületi ülésen.

  • Lemondásra szólította fel Vajda Zoltánt a kerületi önkormányzat

"Tartsuk számon, hogy kik azok, akik pillanatnyi előnyökért, anyagi javakért, a számukra drogként ható hatalomért kiszolgálják ezt a rendszert…”

-így listázná a fideszes és a Fideszhez köthető embereket a XVI. kerület egyik független önkormányzati képviselője. Vajda Zoltán közösségi oldalán azt írta: "Számos olyan személyt ismer, akik az embertelen Orbán-rezsimet szolgálják gondolattal, szóval, cselekedettel és mulasztással."

A képviselő később már tagadta hogy listázni akart volna. Szerettük volna megtudni Vajda Zoltántól, hogy akkor pontosan mit értett a „tartsuk számon” kifejezés alatt, de a politikus válasz helyett személyeskedni kezdett. 

„Nem fogok tudni sajnos rendelkezésére állni, mert én azt gondolom, hogy propagandista Ön, a kollégáival együtt, egy olyan terméket állítanak elő, amelynek a célja nem a tájékoztatás, a pártatlan tájékoztatás, hanem az embereknek a befolyásolása propagandisztikus céllal, hazugságokat terjeszteni. Tehát hogyha ön újságíróként kérdez engem, akkor sajnos nem tudok segíteni”

- mondta Vajda Zoltán, XVI. kerületi önkormányzati képviselő. 

A helyi Fidesz sürgősségi indítványt terjesztett be az önkormányzatba azért hogy felszólítsák Vajda Zoltánt távozzon a képviselő testületből.

A polgármesteri hivatalban több tucat helyi lakos jelent meg. „Nem kívánatos a közéletben Vajda Zoltán, a gyűlölködő balos”. „Ne idézze a kommunista múltat, mondjon le.” – Ilyen és ehhez hasonló feliratú táblákkal tiltakoztak Vajda ellen.

A kerület polgármestere a napirendi pont vitáján hangsúlyozta: a listázás törvénytelen és beteges gondolkodásra vall.

„Én arra kérem a teremben tartózkodó önkormányzati képviselőket, hogy függetlenül Vajda Zoltán személyétől határolódjunk el ettől a témától és kifejezetten nyilvánítsuk ki azon szándékunkat, hogy nem szeretnénk, ha olyan önkormányzati képviselők lennének itt a XVI. kerületben, Budapest békés kertvárosában, akik embertársaikat retorzió végett listáznának”

- fogalmazott a XVI. kerület polgármestere, Kovács Péter. 

A 17 fős testületi ülésen végül 11 igen, 0 nem és 0 tartózkodással fogadták el a Vajda Zoltán lemondását követelő javaslatot.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!