2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Lemond országgyűlési képviselői feladatairól a jobbikos Staudt Gábor

„Az ősz folyamán jeleztem a Jobbik országos elnökségének, hogy nyomós magánéleti indokaim alapján a tavaszi ülésszaktól nem tudom ellátni országgyűlési képviselői feladataimat, ezért kértem, hogy gondoskodjanak mandátumom betöltéséről. Hangsúlyozni szeretném, hogy döntésemben semmiféle párton belüli feszültségek vagy belharcok nem játszottak szerepet” – szól a képviselő Facebook-bejegyzése. 

  • Lemond országgyűlési képviselői feladatairól a jobbikos Staudt Gábor

A politikus Facebook-bejegyzésben magánéleti problémáira hivatkozik, azt írja döntésében nem játszott közre semmilyen párton belüli feszültség, vagy belharc. Staudt Gábor és két társa milliárdos áfacsalási ügyében nemrég indult nyomozás a Nemzeti Adó és Vámhivatalnál, valamint Lengyelországban. Egy feljelentés szerint nemesfém üzleteinek bevételéből akarta megalapozni politikai karrierjét. A feljelentőt hétfőn hallgatták meg Budapesten egy sajtóperen.

Staudt Gábor és F. László konkrétan rákérdezett a könyvelőnél és az a lényeg, hogy nagyon nem szeretnék az ÁFA-t befizetni és hát ez lenne az igazi nyereség, mert hát a valóságban a terméket – nemesfém ezüst főképpen granulátum jócskán tőzsdei ár fölött tudják megvenni és jócskán tőzsdei ár alatt tudják eladni. Innentől kezdve közgazdaságtanon csak úgy lehet keresni ha, elcsalod az ÁFÁ-t– hangzott el korábban egy, a PestiSrácok.hu birtokába került felvételen. Egy nemesfémmel üzletelő bűnszervezet tagja beszélt arról a Pesti Srácoknak, hogy Staudt Gábor, Jobbikos képviselő is tagja volt a társaságnak.

Döntött a lemondását bejelentő Szávay István és Staudt Gábor parlamenti mandátumának sorsáról a Jobbik elnöksége: Szávay István helyét és szakpolitikai feladatát Bencsik János, a Jobbik nemzetpolitikai kabinetjének alelnöke, Staudt Gábor helyét pedig Csányi Tamás, a párt Jász-Nagykun-Szolnok megye 4. számú választókerületének korábbi képviselőjelöltje veszi át.

A több milliárdos áfacsalást végrehajtó bandát a Nemzeti Nyomozó Iroda egykori alezredese irányította, aki korábban évekig Staudt bizalmasa és tanácsadója volt. Az ügy egyébként a lengyel ügyészségen kezdődött, miután a bűnszervezet egyik volt tagja feljelentést tett a 2,5 milliárd forintos csalás miatt. Később Magyarországon is nyomozás indult. Először a Nemzeti Adó és Vámhivatalnál, majd a 9. kerületi ügyészség a NAV határozatait felülvizsgálta, és megállapította, hogy a költségvetési csalás gyanúja fennáll ezért nyomozni kell. Korábban Staudt azt állította, nincs köze az ügyhöz.

– Semmi érintettségem nincs az ügyben. Megteszem a szükséges jogi lépéseket, fogalmam sincs, miről lehet szó. Ennyit tudok mondani.

– Milyen jogi lépéseket fog tenni?

– Akár hamis vád, hogyha tényleg valaki ezzel vádolt.

Staudt Gábor kedden bejelentette lemond országgyűlési képviselői feladatairól. A politikus Facebook-bejegyzésben magánéleti problémáira hivatkozik, azt írja döntésében nem játszott közre semmilyen párton belüli feszültség, vagy belharc, és a nyomozásnak sincs köze távozásához.

Nem tudjuk, hogy nyomozás van-e, nincs összefüggésben (és ahogy mondtam) a párton belüli szintén sokszor a Habony-média által hangsúlyozott belső feszültségekkel sincs semmiköze, a magánéleti okokat meg szintén nem szeretném itt részletesen a médiában kifejteni– mondta el telefonba televíziónknak. Staudt Gábor lemondásának bejelentése előtt egy nappal hallgatta meg a bíróság egy sajtóperben a feljelentőt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!