2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Lemaradt Rogán nem-urizálásáról? Összefoglaltuk

,

2016. október 4., kedd 12:31, frissítve: kedd 19:50

Elnöki lakosztály jár az automataváltós kocsi és a helikopter mellé az Orbán-kormány bulibárójának.

Kastélyban hajtotta álomra fejét Rogán Antal, aki kis Grofóra ropta a táncot egy hétvégi lagziban. A mulatós zenész nem győzte dicsérni a propagandaminisztert, akit szerinte méltán lehet bulibárónak nevezni.

A Rogán-család egy televíziós műsorvezető esküvőjén vett részt szombaton a Szabolcs megyei Mándokon. A lagzi fáradalmait a helyi kastély elnöki lakosztályában pihenték ki, ahol 110 ezer forintba kerül egy éjszaka. Hazafelé pedig helikopterrel utaztak, ezután a budaörsi reptérről bérelt Mercedes fuvarozta őket haza a Pasa Parkba. Rogán Antal tagadni próbálta a luxust, de a miniszterről leleplező fotók készültek.

A miniszter magánútja egyébként óránként negyedmillió forintba került a politikusnak, aki a Népszabadság kérdésére letagadta a történteket. A gépet üzemeltető cég vezetőjének is rövid ideig emlékezetkiesése volt, de később, amikor fényképeket is kapott, már beugrott, hogy barterszerződése van Rogán Cecília cégével.

A Hír TV megkereste a gépet üzemeltető Fly coop kft. ügyvezetőjét, Jakab Tamást, de adásunkig nem reagált a megkeresésekre.

Sajtóhírek szerint a propaganda miniszter és családja a templomi és az anyakönyv-vezetői szertartáson nem voltak ott, csak sötétedéskor érkeztek meg Mándokra. A celebesküvő és lakodalom a pénzcentrum internetes portál becslése szerint legalább 10 milliójába kerülhetett az örömapának.

Rogánéknak megérte a sietni, a lakodalmon ugyanis a propaganda miniszter együtt énekelhette „nézését meg a járását” sorokat Kis Grofóval. Ezt maga a bulibáró írta a Facebookra, de később a bejegyzését eltávolította.

„Csak azt szeretném megkérdezni, hogy most már majd afelé megy ez az ország, hogy akár helikopterrel is lehet menni szavazni?” – mondta egy nyilatkozatában Gúr Nándor, az MSZP országgyűlési képviselője.

A Fidesz frakcióvezetője, Kósa Lajos nem kommentálta elődje utazási szokásait. „Politikustársaim magánéletét és abban az értelemben, amikor nem politikai tevékenységgel foglalkoznak, azt őszintén szólva nem szoktam kommentálni, ezután sem fogom. Főleg azért, mert az információim is hézagosak ezzel kapcsolatban. Megmondom őszintén sem a kormánytagok, sem családtagjaik, sem a frakciótagos, sem családtagjaik utazási szokásait egyáltalán nem ismerem” – reagált Kósa.

Rogán Antal később a Borsnak küldött válaszában méltatta a mulatós zenészt. A propagandaminiszter azt írta: „nagyon jól éreztük magunkat, Kis Grófo kiváló bulit csinált”.

A miniszter kerüli a kínos kérdéseket, ugyanis eredetileg beszélt volna azon a külügyi sajtótájékoztatón, amelyen egy informatikai cég budapesti beruházását ismertették volna. De a résztvevők köre időközben módosult, és Rogán Antal már nincs a felszólalók között.

A miniszterről augusztus közepén tudhatta meg az ország nyilvánossága, hogy informatikai feltaláló, aki harmadmagával jegyez egy digitális aláírással kapcsolatos találmányt.

Mással már nem bántak kesztyűs kézzel

Két éve egy hasonló esetben kíméletlenül járt el a NAV – írja a hvg.hu. Akkor egy nagyvállalkozó számolta el üzleti útként, hogy helikopterrel kereste fel barátait. Üzleti titokra hivatkozva nem árulta el, hogy kiket, ezért az adóhivatal ezt a tételt visszadobta a könyvelésből.

Szijjártót hidegen hagyja

Szijjártó Péter nem kommentálta Rogán Antal hétvégi luxuskiruccanását. „Volt megmondom őszintén három dolog a hétvégén, ami abszolút nem érdekelt. Egy, hogy Szabó Zsófia férjhez ment, ez például nem érdekelt, második, hogy az esküvőn Rogán Antal részt vett, és hogy Rogán Antal hogyan jutott oda az sem érdekelt” – nyilatkozta a külügyminiszter.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!