2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szabad Európa 11:00

Lejárt Gyurcsány ultimátuma, „Orbán imádkozhat”

,

2017. április 27., csütörtök 19:13, frissítve: csütörtök 19:52

Lejárt Gyurcsány Ferenc 72 órás ultimátuma, amelyet azért adott a Fidesznek és a miniszterelnöknek, hogy tisztázzák: sem a pártot, sem Orbán Viktort nem zsarolják az oroszok. A DK elnöke kitart állításai mellett, és dokumentumokkal kívánja bizonyítani szavait.

A határidő lejártával Gyurcsány azt írta, „felelősségem teljes tudatában kijelentem, hogy amennyiben az általam látott dokumentumok hitelesek, a miniszterelnök súlyosan megsértette a magyar törvényeket, és elárulta a hazáját. Nem Magyarország miniszterelnökeként, hanem Oroszország zsarolható ügynökeként tevékenykedik”. Hozzátette, Orbánnak csak annyi lehetősége maradt, hogy imádkozik, hogy a papírok ne kerüljenek elő, „mert ez nem egyszerűen politikai bukásához, hanem évtizedes börtönbüntetéshez, emberi, morális, politikai megsemmisüléséhez vezet”.

Gyurcsány Ferenc pár napja azt állította, Orbán Viktort és a Fideszt illegális pénzügyek miatt zsarolhatják az oroszok, ezt pedig dokumentumok is bizonyítják. A DK elnök új információkkal nem állt elő, csak annyit ígért, hogy igyekszik törvényes úton megszerezni a vonatkozó dokumentumokat.

„A törvényesség keretei között mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a szóban forgó dokumentumok, vagy annak legalább egy része az hozzám jusson, és ha ez így lesz, azt haladéktalanul nyilvánosságra fogom hozni. Mert ez a kötelességem. Hát akkor a Jóisten, meg a magyar nép legyen kegyelmes a miniszterelnökhöz” – mondta a DK elnöke.

 

Orbán úgy kommentálta Gyurcsány állításait, hogy „a volt kormányfőnek nem jogi természetű, hanem más jellegű segítségre van szüksége”. Kósa Lajos pedig egy sajtótájékoztatón konkrétan őrültnek nevezte a DK elnökét.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!