2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Lejárt a türelmi idő – 50 ezer forint bírságba is kerülhet + Videó

Vasárnaptól a magánszemélyeket 50 ezer, az intézményeket 2 és fél millió forintra is büntethetik.

A Hír Televízió stábja azonban talált éjszaka olyan budapesti szórakozóhelyet, ahol éjfél után is megengedték a vendégeknek, hogy rágyújtsanak. Mostantól a szabályszegő magánszemélyeket akár 50 ezer forintra, az intézményt pedig 2 és fél millió forintra is büntethetik.



Április első napjaiban elsősorban azokat az egységeket keresi fel az ÁNTSZ, ahol a 3 hónapos türelmi időszak alatt panaszbejelentés érkezett. Januártól tilos rágyújtani a zárt helyiségekben, és nem lehet füstölni a vonatokon, a megállókban, az aluljárókban, a játszótereken és a munkahelyeken sem. A közintézményeknél, például a kórházaknál viszont kint sem jelölhető ki dohányzóhely, a többi közforgalmú intézménynél pedig a bejárattól 5 méterre lehet csak rágyújtani.

Fokozottan figyelnek

Győr egyik legnagyobb szórakozóhelyén éjfél után is betartották a dohányzási tilalmat. A tulajdonos az épület minden pontján figyelemfelhívó táblákat helyezett el, és a bejárattól öt méterre dohányzóhelyet jelölt ki. Tapasztalata szerint az emberek többsége tudomásul vette a szigorítást, de mindig akad, aki ellenkezik. Szarvas Zoltán győri vállalkozó felkészült az ellenőrzésekre. „Eléggé közkedvelt hely vagyunk. Hova fognak először jönni? Hát hozzánk. Fel vagyunk készülve mindenre. Eddig is odafigyeltünk, de elsejétől fokozottabban” – nyilatkozta Szarvas Zoltán. Elmondta azt is, hogy a következő hétben egy ember fokozottan figyel majd arra, hogy senki ne szegje meg a tilalmat.



Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
Olyan történetet idézett fel Orbán Viktor, amitől ledöbbent a hallgatósága + videó

Olyan történetet idézett fel Orbán Viktor, amitől ledöbbent a hallgatósága + videó

A Fidesz-KDNP európai parlamenti kampánynyitóján Orbán Viktor miniszterelnök felidézte, hogy az e heti kétnapos Nemzeti Konzervativizmus Konferenciát (NatCon) három brüsszeli polgármester is megpróbálta betiltani, de a rendezvény végül lezajlott. A kormányfő most elhozta magával a betiltó határozat szövegét. Kiderült, milyen is a brüsszeli jogállamiság.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!