2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Légi bemutató és Forma-1-es autók – totális izgalmak a fővárosban

Hír TV

2018. május 1., kedd 16:44, frissítve: kedd 19:32

Rengeteg különleges versenyautó várta az érdeklődőket Budapest belvárosában, a Nagy Futamon. A hatodjára megrendezett esemény részeként idén is keresztül száguldott a belvároson egy Formula-1-es versenyautó, amelyet Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája vezetett. A program a Duna feletti légi bemutatóval zárult.

A hangos és erős autók szerelmeseinek legnagyobb örömére idén is megrendezték a Nagy Futam nevű autós és légi bemutatót a fővárosban. Délelőtt a pesti belvárosban száguldoztak a különleges kocsik. Az eseményre idén is rengetegen voltak kíváncsiak a helyszínen, bár a kordonokkal elkerített pályán száguldozó autókat nem mindenki tudta megnézni.

Az idei futam sztárja a Max Verstappen volt. A holland Forma-1 es pilóta két nappal ezelőtt még Azerbajdzsán fővárosában versenyzett ahol összeütköztek csapattársával, Daniel Ricciardóval és mindketten kiestek. Budapesten jóval kisebb volt a tét, és az autó sem tört össze, így a 7-es buszcsalád helyett egy 750 lőerős versenyautó pörgött a Ferenciek terén. A tömegben voltak a holland rajongók is.

„Szeretnénk látni Max Verstappent! Már eleve Budapesten voltunk, úgyhogy ez egy nagyszerű alkalom volt, hogy lássuk Maxot” – mondta egyikük.

Délután már a levegőben pörögtek a különleges járművek. Több ezren gyűltek össze a Duna mindkét partján, hogy a szédítő mutatványokat megnézzék. A legtöbben Besenyei Péter műrepülő világbajnok dugóhúzóira voltak kíváncsiak. A legelszántabbak egész messziről jöttek Budapestre, hogy láthassák a műsort.

„Ez az első alkalom, hogy itt vagyunk. 200 kilométert utaztunk, hogy ezt az eseményt meglássuk, nekünk nagyon tetszik.”

Az esemény végén egy hatalmas Boeing utasszállító is áthúzott a Duna fölött.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!