2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Cirkusztestvérek 03:00

Leépítések és béremelés vár a közszférában dolgozókra

2015. december 17., csütörtök 20:15, frissítve: szombat 09:07

Jelentős béremelés és létszámleépítés vár a közszféra dolgozóira 2016-ban. A fizetésemelést az év második felében kapják meg a közalkalmazottak, a létszámleépítés mértékéről viszont még nincsenek pontos adatok.

„Javaslatot teszek a járási hivatalok és a kormányhivatalok racionalizálására, tehát lesz létszám-átalakítás is a július elsejei létszám, illetve karrierpálya előtt.” Jó és rossz hírt is hozott Lázár János kancelláriaminiszter a közalkalmazottaknak az év utolsó kormányinfójára: életpályamodellt kapnak, de jövőre többeket elküldenek.

A nemzetgazdasági miniszter a hidegkúti kormányablak átadóján megerősítette, meghúzzák a nadrágszíjat. „Természetesen mint pénzügyekért felelős miniszter azt sem titkolom el, hogy az sem mindegy, hogy hányan vannak ebben az apparátusban és milyen adófizetői igényt jelent ennek a működtetése” – mondta Varga Mihály.

A Miniszterelnökség helyettes államtitkára az új évre ígérte a részleteket. „Meg kell nézni azokat a területeket, amelyek további munkaerőt igénylenek, vagy ahol erősíteni kell a munkaerő foglalkoztatását, és meg kell tekinteni azokat a területeket, ahol veszítenek a súlyukból, vagy adott esetben átszervezésre javasoltak” – mondta Baltay Tímea.

A fővárosi kormánymegbízott az elektronikus ügyintézéssel indokolta a leépítéseket. Számokról még ő sem tud. „A 2016-os esztendő az, ami a kormánydöntés eredményeképpen majd ezt az életpályamodell bevezetést lehetővé teszi. Lázár miniszter úr bejelentette, hogy a kormánytisztviselői kar létrehozása a járási dolgozókkal fog megkezdődni, ez nyilván a 2016-os esztendőt jelenti” – mondta György István.

Az állami tisztviselői kar első körben a járási hivatalok dolgozóival indulna, akik júliustól 30, majd évente 5-5 százalékos béremelésre számíthatnak. 2017-ben csatlakozhatnak a kormányhivatali dolgozók, 2018-tól pedig az összes állami tisztviselő betagozódhat a karba.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!