2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Leépítés a közszférában: „nem állhatnak meg pár ezernél”

2016. február 5., péntek 09:20, frissítve: péntek 12:05

Több százezres leépítésre van szükség a közszférában ahhoz, hogy a kormány elérje az uniós országok szintjét – mondta Dávid Ferenc, a Vállalkozók Országos Szövetségének főtitkára Magyarország élőben című műsorunkban.

A munkáltatók szerint fenntarthatatlan, hogy a 4,3 millió járulékfizetőből egymillióan az állam alkalmazásában állnak. „Nem állhatnak meg hat-hét ezer embernél. Azok a számok, amelyeket én felsoroltam, azok több százezres leépítést tesznek szükségessé. Nyilvánvalóan nem egy év alatt, hanem 3, 5 év alatt vagy hosszabb távon. Az lehetetlen, hogy az állami vállalatokat vagy az önkormányzatokat és a háttérintézményeket, ha mindent összeszámolunk, Magyarországon egymillió ember áll a köz szolgálatában, ennél jóval kevesebbel meg kellene úszni” – fogalmazott a VOSZ főtitkára.

Mint arról beszámoltunk, Lázár János 2017. január elsejéig mintegy ötödével csökkentené a hivatalnokok számát. Azok, akik önként távoznak, akár 5-10 millió forintos lelépési pénzre is számíthatnak. Bővebben >>>
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!