2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Lecsapott a vihar hazánkra

2016. május 24., kedd 09:12, frissítve: kedd 09:29

Több helyen gondot okozott az országon átvonuló vihar.

A katasztrófavédelemhez több bejelentés érkezett, általában a leszakadt faágak és a hirtelen lezúduló eső okozott problémát. A meteorológusok az ország háromnegyedére első fokú figyelmeztetést adtak ki a heves esőzések veszélye miatt.

Dabason villám csapott egy családi házba. A tető nagy része leégett. A helyszínre percek alatt kiérkeztek a tűzoltók, és rövid időn belül eloltották a lángokat, majd megkezdték az épület átszellőztetését és átvizsgálását. A tűzben személyi sérülés nem történt.

„Zala megyében érkeztek bejelentések károkról, volt egy olyan helyszín, ahol nagy mennyiségű sár folyt az útra, ezt kellett eltávolítani a közútkezelő szakembereinek, valamint a tűzoltóknak. További károkat elsősorban a főváros környezetében, az agglomerációban okozott a vihar, leszakadó faágakhoz, vízeltávolításhoz riasztották a tűzoltókat, illetve Dabason volt egy villámcsapásos tűzeset is, amelynek következtében egy családi ház tetőszerkezetében keletkezett tűz. Személyi sérülésről a viharkárokkal összefüggésben nem érkezett bejelentés a katasztrófavédőkhöz” – közölte a Hír TV-vel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője, Hajdu Márton.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!