2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

Leállt a MÁV jegyértékesítő rendszere

2017. június 28., szerda 13:24, frissítve: szerda 13:42

Úgy tűnt, az új zsarolóvírus támadta meg az állami vasúttársaságot, ám később kiderült, egy kábelt vágtak el egy építkezésen.

Országos és súlyos probléma van a MÁV-Startnál – erősítette meg a HVG információit Lőcsei Virág, a MÁV sajtószóvivője. Azt is elmondta, egyelőre nem tudják, hogy mi a probléma oka, de már vizsgálják a helyzetet, amely kezelését nehezítette, hogy egy darabig a MÁV levelezőrendszere sem működött. Ezt szerda dél után pár perccel már sikerült helyreállítaniuk.

A jegypénztárakban is leállt a rendszer, és nem működik az online jegyvásárlási rendszer sem. A kézi jegykiadó készülék offline módban is alkalmas jegykiadásra, de csak a kalauz saját útjáig. Ez azt jelenti, hogy ha a járat útján valahol váltanak a jegyvizsgálók, akkor félútig meg tudják oldani a vonatjegy kiadását – emlékeztet a HVG, ám bankkártyás vásárlásra nincs lehetőség. Így akinek nincs készpénze, nem tud jegyet venni.

A vállalat illetékesei az Iho.hu-nak azt mondták, hogy a MÁV szolgáltató központjának tápkábelét vágták el egy építkezésen a Krisztina téren. A szakemberek folyamatosan dolgoznak a rendszerek javításán.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!