2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Belföld

Leállították a budapesti fejlesztéseket

Az uniós szabályokra hivatkozva állított le több fővárosi beruházást – köztük a 3-as metró felújítását és a villamosbeszerzést – a Miniszterelnökség.

A Lázár János vezette kancelláriaminisztérium a Távirati Irodával tudatta: brüsszeli megkötések nem engedik több pénz elköltését Budapesten. A tárca közlése szerint a kormánynak kiemelten fontosak a fővárosi fejlesztések, a kabinet élt azzal a lehetőséggel, hogy a vidéki fejlesztési források három százalékát Budapestre csoportosítsa át. A Miniszterelnökség azt üzente Tarlós István főpolgármesternek, hogy felelős városvezető ilyen helyzetben egyet tehet, Brüsszelbe utazik lobbizni. A döntésről elsőként az Index számolt be. A hírportálnak a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója azt mondta: Tarlós István bízik abban, hogy Lázár János belátja: ő lesz a felelős, ha a rossz állapotú 3-as metróban katasztrófa történik a felújítás elmaradása miatt.

Szigetvári: Felháborító

Az Együtt-PM Szövetség társelnöke szerint a kormány szítja az ellentétet Budapest és a vidéki Magyarország között. Szigetvári Viktor a Hír TV Magyarország élőben című műsorában azt mondta: a fejlesztések leállítása ellehetetleníti a fővárost.

– Felháborító, hogy a kormány nem kíván Budapesten fejlesztésre költeni, miközben ebben egy Budapest-vidék szembeállítást ostobaság lenne csinálni, hiszen éppen Bajnai Gordon alatt alakult ki az a fejlesztéspolitika, amely érdemben költött vidékre is, innentől kezdve ebben Budapestre is kell költeni, és vidékre is kell költeni. Az elkövetkező hetekben ezt nagyon-nagyon keményen fogjuk kritizálni, mert ez így ellehetetleníti a fővárost – mondta Szigetvári Viktor.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!