2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Volner: Gyalázatos a javaslat

2017. június 23., péntek 15:09, frissítve: péntek 16:06

A napirend előtti felszólalásoknál is a plakáttörvény volt terítéken. A Jobbik Alkotmánybírósághoz fordul, az LMP pedig szánalmasnak nevezte, hogy a kormánypártok rendkívüli ülésen erőszakolták át a jogszabályt.

„Rubovszky György személyében a magyar kereszténydemokrácia kiemelkedő alakja távozott közülünk” – a rendkívüli ülésnap kezdetén a képviselők megemlékeztek a szerdán elhunyt KDNP-s képviselőről. Rubovszky György 1994 óta volt a parlament tagja, ebben a ciklusban ő vezette az igazságügyi bizottságot.

„Az LMP az oligarchaháborúban nem vesz részt” – az LMP társelnöke szánalmasnak nevezte napirend előtti felszólalásában, hogy a Fidesz rendkívüli ülésen erőszakolta át a plakáttörvényt. Az ellenzéki politikusnak a kormányzati propagandáért felelős Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára válaszolt.

A Jobbik frakcióvezetője jelezte, hogy az Alkotmánybírósághoz fordulnak.

„A plakáttörvény rendelkezéseivel kapcsolatban pedig minden ellenzéki képviselőnek számítunk a szavazatára és az aláírására akkor, amikor ezt a gyalázatos törvényjavaslatot a kormány mégis keresztülveri” – jelentette ki Volner János, akinek Dömötör Csaba válaszolt.

„Majdhogynem ingyen jutottak plakátokhoz, és ha ez így van, akkor ez burkolt pártfinanszírozás, amely súlyosan torzítja a demokratikus versenyt. Ezzel az LMP és az MSZP is tisztában van, mert ők is elmondták, hogy ők is ennek a többszöröséért vásároltak plakáthelyeket” – reagált az államtitkár.

A kormány és a Fidesz is hallgat arról, hogy a Jobbikhoz hasonlóan kaptak-e kedvezményt a saját plakátkampányaikhoz.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!