2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Vezércikk 14:00

Lázár szerint csak a dolgát végezte a lebuktatott államtitkár

2017. március 23., csütörtök 20:03, frissítve: csütörtök 23:33

Nem fenyeget, csak aggódik és a kormányzati beruházásokat védi Czerván György a kancelláriaminiszter szerint. Lázár János nem lát okot az államtitkár felmentésére. A Hvg.hu hozta nyilvánosságra azt a hangfelvételt, amely szerint a kormányzati politikus nekiment a lovasszövetség volt vezetőjének, aki Mészáros Lőrinc egyik beruházását bírálta.

„Azt tapasztaltuk, hogy mind az istálló, mind a talaj… Illetve a legnagyobb gond az, hogy rettentően fáztak a lovak, illetve az ott levő közönség is. Mi nagyon sokat járunk külföldre is versenyezni, és látjuk, hogy 2016–17-ben hogyan kellene kinéznie egy fedeles lovardának, egy ilyen komoly komplexumnak.” Ezt az egyes- és pónifogathajtók korábbi szövetségi kapitánya, ifjabb Bozsik József nyilatkozta az N1TV-nek a szilvásváradi ménesbirtok új lovardája kapcsán, amelyet Mészáros Lőrinc cége újította fel egy egri kft.-vel közösen.

Ezt a interjút kérte számon rajta később a földművelésügyi tárca agrárgazdasági államtitkára: „Ezek az interjúk nem túl szerencsések, és most nagyon finoman fogalmazok. Nem tudom, miért kell csinálni, szidni a kormányberuházást mondjuk egy szövetségi kapitánynak. Ezeket te hogy gondoltad?” – fogalmazott Czerván György.

A Jobbik elnöke szerint egy mindennapos kormánypárti gyakorlat lepleződött le. „Sajnos – szerintem – ez csak a jéghegy csúcsa. Ez most egy olyan eset, amely nyilvánosságra került, de a nyilvánosságtól elzárva napi szinten folyik ez a módszertan: az, hogy megfenyegetnek polgármestereket, köztiszteletnek örvendő személyeket, akár szövetségi kapitányokat, mint jelen esetben. Én le is írtam a Facebook-oldalamra, hogy Czerván Györgynek távoznia kell a magyar közéletből”– jelentette ki a pártelnök.

Ezt követelik a szocialisták is. „Ilyenkor, úgy gondolom, hogyha tisztességes lenne valaki, akiről ilyen kiderül, az azt mondaná, hogy bocs, de ez már nem fér bele. […] Elvileg távoznia kellene, de ha nem teszi, akkor a miniszternek kellene kezdeményeznie. Szerintem ilyenkor nincsen más” – mondta Gőgös Zoltán, az MSZP frakcióvezető-helyettese.

„Egy államtitkárnak az a dolga, hogy védje a kormányzati beruházást” – reagált Lázár János. A Miniszterelnökség vezetője szerint Czerván György csak a dolgát végezte.

– Sértőnek érezte az állam szándékait illetően, ami elhangzott, de azt remélem, hogy az urak leülnek, és egy kávé mellett rendezni fogják. Olyan szűk a magyar lovas világ, hogy nem különbségeket, hanem az összefogást kell keresni.
– Itt nem volt szó megfélemlítésről?
– Én nem találom annak. Nézze, amiben Mészáros Lőrinc neve felbukkan, azt például az ön szerkesztői felírják egy lapra, hogy ezzel mindennap foglalkozni kell, de a kivitelezőnek semmi köze a tervezőhöz.

A kancelláriaminiszter szerint semmi oka sincs a miniszterelnöknek az államtitkár felmentésére.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!