2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Lázár: Oda mehetnek a migránsok, ahol a kevesebb a „nem”

2016. szeptember 21., szerda 20:15, frissítve: szerda 21:00

Ha a kormány elbukja a kötelező betelepítési kvóta elleni harcot, akkor azokon a településeken helyezhetik el a Magyarországnak kiosztott vagy ide visszatoloncolt bevándorlókat, ahol a legkisebb a nem szavazatok aránya – közölte makói lakossági fórumán a kancelláriaminiszter.

Lázár János szerint a kormánynak nem lesz más választása, mivel nem akar konfliktust azokkal a településekkel, ahol a bevándorlóknak nagy az elutasítottságuk.

„Kérdés nyilvánvalóan, hogy hová fogjuk őket elhelyezni. És akkor elkezdődik majd 3200 újabb vita, hiszen minden városban és faluban lesz egy vita arról, hogy ott igen vagy nem. Mármost a 3200 magyar településből 2200 település írásbeli képviselő-testületi határozatot hozott, hogy köszönik, nem kérik. És akkor kialakul majd egy vita, ahol nagy lesz az ellenállás, és nagy lesz az elutasítás, amit lehet látni majd az adatokon vasárnap, oda nyilvánvalóan nem lehet telepíteni, mert az emberekkel a kormány nyilvánvalóan nem akar konfrontálódni. Ahol meg nem érdekli a választópolgárokat, ott feltételezem, mindegy” – mondta a kancelláriaminiszter.

A kancelláriaminiszter a makói lakossági fórumon azt is mondta: azért fontos a részvétel a népszavazáson, hogy a kormány bizonyíthassa Brüsszelnek, hogy nem egy párt ügyéről van szó, hanem nemzeti egyetértés alakult ki a kötelező betelepítés elutasításáról.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!