2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Lázár: Népszavazással elbukna a vasárnapi zárva tartás

,

2015. március 23., hétfő 12:00, frissítve: hétfő 12:00

Ha népszavazás lesz a vasárnapi zárva tartásról, azt a Fidesz el fogja veszíteni – a Népszava információi szerint ezt a Miniszterelnökséget vezető miniszter mondta egy szűkkörű tatai rendezvényen.

Lázár János erről állítólag a Szeretem Magyarországot Klub rendezvényén beszélt.

Közben nyilatkozott annak a cégnek a társtulajdonosa, amely 2011 tavaszán a vasárnapi zárva tartásról készített tanulmányt a nemzetgazdasági tárcának. Mátyási Sándor szociológus az Átlátszó.hu-nak részleteket nem árult el elemzésükről, mivel titoktartást fogadtak, de azt megerősítette, hogy felmérésük eredménye az Ipsoséhoz hasonló, mely szerint az emberek kétharmada utasította el a hét utolsó napján a boltbezárást. Mátyási szerint egyébként három tanulmány is készülhetett a Nemzetgazdasági Minisztériumnak annak idején.

A Népszabadság korábbi cikke szerint ezek egyike a többi közt 10-15 ezer ember elbocsátásával, 20 milliárdos forgalomcsökkenéssel és 50 milliárd forintos költségvetési bevételkieséssel számolt.

Hatástanulmány nem, közvélemény-kutatás született

Hatástanulmány nem, csak közvélemény-kutatás született a vasárnapi zárva tartásról – közölte a nemzetgazdasági tárca. Közleményük szerint a minisztérium 2011-ben rendelte meg az M.S. Concord Tanácsadó és Szolgáltató Bt.-től a felmérést a vasárnapi nyitva tartás lakossági megítéléséről. A tárca állítja: a dokumentum nem a vasárnapi zárva tartás következményeiről szól és arról továbbra sincs tudomásuk, hogy ilyen hatástanulmány készült volna az NGM megbízásából.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!