2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Lázár nagyon bosszús, beszántaná az állami hivatalt

2016. február 3., szerda 10:20, frissítve: péntek 07:41

Lázár János szerint nem tiltható meg az embereknek, hogy véleményt mondjanak a bírósági ítéletekről. A Miniszterelnökséget vezető miniszter erről egy hódmezővásárhelyi fórumon beszélt. A tárcavezető arról is szólt, hogy a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal szerinte nem a gazdák érdekeit képviseli.

Lázár Jánosnak is megvolt a véleménye az elmúlt hetek bírósági ítéleteiről hódmezővásárhelyi lakossági fórumán. „Szerintem jobban járunk mindannyian, hogyha erről a kérdésről nyíltan és egyértelműen beszélünk és tudomásul vesszük, hogy ez így nem mehet. Akkor módosítani kell a Btk.-t, módosítani kell azokat a törvényeket, amelyeket a bírák alkalmaznak annak érdekében, hogy igazság születhessen ezekben az ügyekben. Beláthatatlan következménye van annak, hogy ilyen ítéletek születnek, mert ezek szerint Magyarországon egy súlyos természeti, vagy ipari, vagy társadalmi katasztrófának semmiféle következménye nem lesz” – vélekedett Lázár János.

A kancelláriaminiszter azt a strasbourgi döntést is kommentálta, amely a rossz börtönkörülmények miatt kártérítést ítélt a fogvatartottaknak. „Ez meggyőződésem szerint egy olyan világ, amivel a magyar ember nem tud egyetérteni és nagyon nagy mértékben sérti az emberek és a társadalom igazságérzetét. Nem arról beszélünk, hogy hogyan tudnánk kárpótlást adni, hogyan tudnánk segíteni azoknak, akiknek a sérelmére elkövették a bűncselekményeket, akik az áldozatai a bűncselekményeknek, hanem Európában a bűnözőket védik. Ez szégyen és gyalázat. A kormány mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy az Európai Unió minden szabályozási lehetőségét kihasználva el tudjuk kerülni ezeknek a bírságoknak a kifizetését” – hangsúlyozta.

A Miniszterelnökség vezetője a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal megszüntetését is felvetette. „Nem tudok úgy beszélni, hogy ne bosszantsam fel magam, mert látom, Hódmezővásárhelyen megnéztem az összes fellebbezést. A Tiszának a másik oldaláról is jöttek hozzám gazdák, hogy segítsek. Pár négyzetméter elírás miatt milliós földalapú támogatásokat veszítettek el. Én mindenkinek megpróbálok igazat adni méltányosan másodfokú eljáró hatóságként, amennyire a jogszabályok ezt alakítják, már törvénymódosításra is javaslatot tettem. Ez a szervezet nem hajlandó a gazdatársadalom támogatására, ezért mindenképpen a megszüntetése a meggyőződésem szerint egy fontos dolog” – emelte ki a politikus.

A hivatalt Lázár János aljasnak nevezte, amiért szerinte nem a gazdák érdekeit képviseli.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!