2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 13:00

Lázár kötelező gimnáziumi felvételit akar

2015. október 8., csütörtök 16:00, frissítve: csütörtök 16:01

Visszaállítaná a kötelező gimnáziumi felvételit a Miniszterelnökség vezetője. Lázár János erről délelőtt beszélt Hódmezővásárhelyen egy iskolai rendezvényen. A kancelláriaminiszter szólt arról is, hogy szerinte a digitális kompetencia fejlesztése nélkülözhetetlen Magyarország versenyképességéhez.

Növelni kell a gimnáziumok oktatásának színvonalát, akár azon az áron is, hogy visszaállítjuk a felvételit, mondta Lázár János Hódmezővásárhelyen. A Miniszterelnökséget vezető miniszter egy a Hipersuli programhoz csatlakozó iskolában beszélt arról, hogy az iskolarendszer kereteinek átalakítása után a következő évek feladata a versenyképes tartalommal való feltöltés, amelyhez a gazdasági szereplőkkel is együttműködik a kormány.

„Számtalan és megszámlálhatatlan annak a veszélynek a mennyisége, amely az interneten keresztül fenyeget, akár a helytelen információkról van szó, akár a digitális bűncselekményekről, hogy a gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmények köréről ne is beszéljek. A védekezés első lépcsője az, hogy a gyermekeink az iskolában megtanulják a beszerezhető, megtanulható, elérhető információk biztonságos használatát” – mondta Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár.

Az egyik mobilszolgáltató százhatvan tantermet szerel fel táblagépekkel az országban. „A programon belül százötven önkéntesünk foglalkozik a pedagógusok oktatásával. Azért fogtunk bele, hogy segítsünk csökkenteni a digitális szakadékot, és a társadalmi felelősségvállalás keretében az esélyegyenlőséget segítsünk megteremteni az iskolákon keresztül” – mondta Christopher Laska, a Telenor Magyarország Zrt. vezérigazgatója.

Lázár János kancelláriaminiszter, Hódmezővásárhely országgyűlési képviselője azt ígérte, hogy az iskolák államosítása után az oktatás színvonalának emeléséhez is nekilát a kormány. „Ezért szeretnénk a gimnáziumi oktatás színvonalát jelentősen növelni a következő öt esztendőben, ambiciózus tervei vannak államtitkár asszonynak még azon az áron is, hogy a gimnáziumokban kötelező jelleggel igenis vissza kell állítani a fölvételi rendszert. Annak érdekében, hogy aki gimnáziumba megy, eséllyel pályázhasson arra, hogy egyetemre és főiskolára kerül. A gimnáziumnak a feladata a mi kormányunk szerint elsősorban az, hogy az egyetemi felvételire vagy az erős főiskolai felvételire készítsen fel” – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

2020-ig az Európai Uniótól egymilliárd eurót kap Magyarország informatikai fejlesztésekre – tette hozzá Lázár János, s arra biztatta az igazgatókat, hogy pályázzanak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!