2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:00

Lázár képtelenségnek tartja, a DK nem hisz neki

2016. szeptember 29., csütörtök 21:05, frissítve: csütörtök 21:21

A magyarok nagy képzelőerejének tulajdonítja a győrújfalui polgármester népszavazási kampányát a kancelláriaminiszter. A településvezető azzal biztatja részvételre a helyieket, hogy ha sokan elmennek szavazni, akkor az a jövőbeni uniós pályázatoknál kifizetődik. A DK a Csalás Elleni Európai Hivatalhoz fordult.

Levelet kaptak a győrújfalui lakosok, amelyben a polgármester az október 2-ai népszavazáson való részvételre buzdítja őket. Nagy Imre Attila azt írta: jobb esélyei lesznek a településnek a különböző pályázatokon, ha magas lesz a részvétel a népszavazáson.

„Ha nagyon sokan elmegyünk szavazni, és adja Isten, hogy nagyon sokan elmenjünk szavazni Győrújfaluról, akkor lesz még egy adu a kezemben, amit a megfelelő időben a megfelelő helyen elő fogok húzni a szürkeállományomból. Ennyi, nem több, és aki ennél többet gondol, az félre akar beszélni valamit” – jelentette ki a polgármester.

Lázár János képtelenségnek tartja felvetést:

– Tehát ahol magas lesz a nemek aránya, ott sem lesz semmi pozitív hozadék az EU-s pályázatok elbírálásánál?
– A kérdés jól mutatja, hogy az újságírói munkához is képzelőerőre van szükség.
– Ezt nemleges válasznak tekinthetem?
– Hogy juthatott ilyen eszükbe?
– Győrújfalu polgármesterének jutott eszébe.
– Ezért mondtam, hogy képzelőre van szükség. A magyar képzelőerős fajta tehát.

A DK azonban nem hisz a miniszternek. Szerintük a győrújfalui polgármester szórólapja nyilvánvalóvá tette, hogy Magyarországon pártpolitikai alapon osztják az uniós pénzt, ezért a Csalás Elleni Európai Hivatalhoz fordultak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!