2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Lázár kemény üzenetet küldött Farkas Flóriánnak

2016. július 1., péntek 03:00

A kancelláriaminiszter szerint ha Farkas Flóriánnak tiszta a lelkiismerete, akkor meg kell jelennie az Európai Csalás Elleni Hivatal meghallgatásán.

Az OLAF június 17-én „érintett személyként” akarta kikérdezni a Híd a munka világába, valamint az Út a szakmaválasztáshoz projektek kapcsán a miniszterelnöki megbízottat, Farkas azonban nem jelent meg a meghallgatáson. A Híd a munka világába projekt vizsgálata során az Emberi Erőforrások Minisztériuma annyi szabálytalanságot tárt fel, hogy a tárca visszakérte az erre szánt 1,6 milliárd forintot a roma önkormányzattól.

„Azt kértem a kollégáimtól, hogy vegyék fel vele a kapcsolatot, és kérjék meg arra, hogy mindenképpen menjen el. Nem tudom, hogy az időpont-egyeztetés volt-e a probléma, vagy mi a szándéka. Nyomatékkal kérem tőle, hogy az OLAF-meghallgatáson jelenjen meg, ráadásul érintetti meghallgatásról van szó az OLAF által folytatott vizsgálatban. Nagyon fontosnak gondolom azt, hogy ha valakinek igaza van, azt képes legyen megvédeni. Ha Farkas Flóriánnak tiszta a lelkiismerete és igaza van, akkor meg kell jelennie az OLAF előtt” – fejtette ki Lázár János.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!