2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Lázár: Ha a tagállamok igent mondanak, nincs visszaút

2016. március 15., kedd 20:12, frissítve: kedd 20:12

„Ma a szabadság a választás jogát, a választás lehetőségét jelenti, ezt a jogot kell megvédenünk nekünk, magyaroknak” – mondta Lázár János Hódmezővásárhelyen. A kancelláriaminiszter szerint a szabadságunk túl drága ahhoz, hogy egyetlen brüsszeli határozat elvehesse, megkurtíthassa. Nincs kvóta a magyar nép egyetértése és engedélye nélkül. Szegeden Szabó Sándor szocialista országgyűlési képviselő mondott ünnepi beszédet, kiemelve, ismét eljöhet egy újabb március 15., mert egyre többen fordulnak a kormány ellen.

Szegeden, a Kossuth-szobornál gyűltek össze az ünneplők. A megemlékezés szónoka a város szocialista parlamenti képviselője volt. Szabó Sándor a pedagógusok követeléseire utalva arról beszélt, hogy az iskolának nem alattvalókat, hanem szabad polgárokat kell nevelnie egy demokráciában. „Ki hitte volna, hogy ma, 2016-ban ismét el kell mondanunk, hogy követeljük a sajtó szabadságát? Ki hitte volna, hogy 2016-ban ugyanúgy vitatkoznunk kell a törvény előtti egyenlőség és a közös teherviselés fogalmáról, mint 168 évvel ezelőtt?” – fogalmazott a szocialista országgyűlési képviselő.

Hódmezővásárhelyen a Miniszterelnökség vezetője, a város országgyűlési képviselője mondta az idén is az ünnepi beszédet. Lázár János szerint a ’48-as vívmányokat nem a kormányzati, hanem a brüsszeli bevándorláspolitika veszélyezteti. „Van, aki bagatellizálni akarja a tétet, azt mondja, ágyúval lövünk verébre, hiszen néhány ember az, aki miatt népszavazást akarunk a kvótáról. De nem néhány ezer emberről van szó, hanem egy elvről, egy új rezsimről, egy elvről, amely alapján újra akarják szervezni Európát, és meg akarják mondani, hogy mit tegyünk” – emelte ki Lázár János. A miniszter szerint nincs visszaút, ha az Európai Unió tagállamai igent mondanak a migránsok kötelező befogadására.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!