2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Amerika magyar grófja 03:00

Lázár feljelentést tett

2017. január 19., csütörtök 15:11, frissítve: csütörtök 21:06

Személyesen Lázár János kancelláriaminiszter tett büntetőfeljelentést a 4-es metró ügyében az Európai Csalás Elleni Hivatal jelentése alapján. A kormányinfón a politikus a civil törvényről és Orbán Viktor szegedi látogatásáról is beszélt.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, a korrupciós ügyeket vizsgáló Olaf szerint a beruházással 170 milliárd forint kár érhette az államot. Lázár János úgy fogalmazott: nemzetközi baloldali bűncselekményről van szó, amiért Magyarországnak várhatóan 76,5 milliárd forintos bírságot kell fizetnie.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy a 4-es metró megépítéséhez kapcsolódóan, az Alstom-ügy tekintetében már büntetőeljárás folyik, ennek ellenére a kormány úgy gondolja, hogy büntetőfeljelentést kell tennie. A 76 milliárdos bírsággal kapcsolatban pedig a fővárosnak mint beruházónak két hónapja áll rendelkezésre arra, hogy ezeket az észrevételeket az Európai Bizottság felé megtegye. Azt gondolom, hogy az Olaf pedig az Európai Unió eljárási szabályainak megfelelően nyilvánosságra is fogja hozni ezt a jelentést, abban az esetben, ha majd az észrevételi szakasz lezárul” – fogalmazott a kancelláriaminiszter.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!