2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Lázár: El kell számolni a közpénztámogatásokkal

2017. június 16., péntek 10:10, frissítve: péntek 11:29

A miniszter szerint az állami vállalatoknak mindenképp ki kell adnia, hogy kiket és milyen alapon támogatnak közpénzből.

Ellentmond egymásnak a Miniszterelnökség válasza és a Magyar Villamos Művek sajtósának nyilatkozata az állami cégek támogatási politikájával kapcsolatban. A Lázár János vezette minisztérium szerint az állami vállalatoknak be kell számolniuk a Nemzeti Kommunikációs Hivatalnak arról, hogy kiket támogatnak közpénzből, és mennyit költenek reklámokra. A Rogán Antal alá tartozó szervezetnek ugyanakkor sem beleszólása, sem vétójoga nincs a költésekkel kapcsolatban.

Ugyanakkor a Magyar Villamos Művek sajtósa az Origónak korábban arról beszélt, hogy a hivatal hagyta jóvá a Civil Összefogás Fórumának nyújtott 500 millió forintos támogatást. Lázár János szerint az állami vállalatoknak azt mindenképp ki kell adnia, hogy kiket és milyen alapon támogatnak közpénzből.

„Joga van az állami tulajdonban lévő vállalatoknak is civil szervezeteket támogatni, én helyesnek gondolom, hogyha civil szervezeteket  támogatnak, arról lehet vitatkozni, hogy az állami cégek folytassanak-e bármilyen támogatási politikát, azt törvénnyel adott esetben lehet korlátozni, de ha folytatnak támogatáspolitikát, akkor azzal el kell számolni, és azt nyilvánosságra kell hozni” – mondta Lázár János.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!