2024. 04. 17. Szerda Rudolf napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Rózsa Miklós a filmzenekirály 03:00

Lázár begurult a lakossági fórumon

,

2017. június 11., vasárnap 09:01, frissítve: vasárnap 18:49

Kibillentették a nyugalmából Lázár Jánost egy csanádpalotai lakossági fórumon. A településen ma időközi polgármester-választást tartanak, a kampányba a kancelláriaminiszter is beszállt. Egy eseményen egy nő kérte számon a fideszes politikust, aki beleszaladt egy káromkodásba.

Még nem tudni, hogy merre billen a mérleg nyelve Csanádpalotán. A helyeik arról dönthetnek, hogy ki legyen a kisváros új polgármestere. A kampány alatt a Fidesz által támogatott Nyergesné Kovács Erzsébet és a Jobbik által támogatott Debreceni István szórólapokon kritizálták egymást.

„Valóban nagyon erős kampány volt, és hát a két személy között fog eldőlni biztos, és mind a kettő nagyon-nagyon akarja ezt a pozíciót. Inkább a széket, nem hinném, hogy a munkát” – mondta egy helyi lakos.

A vasárnapi választást megelőző csütörtökön Lázár János is a településre látogatott, hogy Nyergesnét támogassa. A helyiek a Fidesz nyomásgyakorlására panaszkodtak a Hír TV-nek.

„Megzsarolta a csanádpalotaiakat, sőt úgy jött ide Palotára, hogy meg kell hogy győzzem, hogy Nyergesné Kovács Erzsébetre kell, kihangsúlyozta, szavazni” – mondta egy másik helyi lakos.

Lázár János a kampánygyűlésen valóban úgy fogalmazott, hogy a kormány 500 millió forinttal támogatja Csanádpalotát, de csak abban az esetben, ha a megfelelő jelöltre szavaznak.

„Mind az 52 utca kerüljön felújításra, a kormány képviseletében szívesen támogatom, ehhez a szükséges támogatást készek és képesek vagyunk biztosítani, tehát Erzsike megválasztása esetén én azt tudom ígérni, hogy közösen azon fogunk dolgozni jó eséllyel s jó reménnyel, hogy az összes Csanádpalotai utca a csatornázás után helyreállításra kerüljön” – kampányolt a kancelláriaminiszter.

A lakossági fórumon Lázár János vitába is keveredett a helyiekkel.

„Majd önök eldöntik, hogy melyik a jó a településnek, ha olyan polgármestere van, ha nem is ért egyet a parlamenti képviselővel, de nem veri szét a plakátjait, vagy pedig olyan, aki úgy fejezi ki a véleményét, hogy éjszaka suttyomban szétveri az egyik képviselőjelölt plakátjait. Egyébként a bíróságon először összeszarta magát, mert azt vallotta, hogy pillanatnyi elmezavar hatására verte szét. Hadd fejezzem be a mondandómat... Hadd fejezzem be. Először azt vallotta a bíróságon az illető, hogy pillanatnyi elmezavar miatt következett ez be, aztán megjött a bátorság, mert azt mondta, hogy politikai véleménynyilvánítás miatt” – emlékezett vissza Lázár.

A bekiabáló nő ezt megelőzően korábbi kijelentését kérte számon a kancelláriaminiszteren, amikor hat éve azt mondta, hogy akinek nincs semmije, az annyit is ér. A higgadtságáról ismert Lázár János ezután veszítette el türelmét, és szaladt bele egy káromkodásba.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!