2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Lázár átalakítaná az állami tisztviselők bérezését

2016. április 17., vasárnap 08:35, frissítve: vasárnap 11:08

Új törvényben szabályozná a fővárosi és megyei kormányhivatalok állami tisztviselőinek és ügykezelőinek szolgálati jogviszonyát Lázár János.

Megszűnne az a jelenlegi gyakorlat, amelyben az állami tisztviselők fizetése egy alapilletményből, valamint annak kiegészítéseiből és pótlékaiból áll. A Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy átalakítaná a béreket, hogy azok az előmenetellel együtt sávosan emelkednének. A legalacsonyabb előmeneteli fokozatban 160-200 ezer forint közötti illetményt kapnának az érettségizett általános ügyintézők. A vezetői munkakörben az osztályvezetők, illetve főosztályvezetők fizetése 700-800 ezer forint lehetne.

„Az MKKSZ elnökségének az álláspontja az, hogy erre a törvényre nem lett volna szükség, amennyiben a kormány tartotta volna az eredeti elképzeléseihez magát és nem vonta volna vissza december 23-án a közszolgálati életpályára vonatkozó korábbi határozatát. Aggályosnak tartjuk, hogy a diplomások esetében ez a keresetnövekedés valószínűleg szerényebb mértékű lesz, de nagyon fontosnak tartjuk, hogy a középfokú végzettségűeknek az eddig garantált szakmunkás bérminimum szinttel azonos nettó keresete, ami 77 450 Ft, az növekszik és valóban jelentősen növekszik. Nagy szükség volt rá” – mondta a Hír TV-nek Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) főtitkára.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!