2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Mátyás utolsó éjszakája

Következik:

Híradó 12:00

Lázár a tanároknak: A restaurációs kísérlet elképzelhetetlen

2016. február 4., csütörtök 20:54, frissítve: csütörtök 21:38

A politikát tartsák távol, a 2010 előtti oktatási rendszer visszaállításában pedig ne is reménykedjenek – ezt üzente a tiltakozó tanároknak, pedagógusszervezeteknek a kancelláriaminiszter.

Lázár János azt mondta, a kormány hajlandó tárgyalni, ezért február 9-én várják a szakmai szervezeteket is az oktatási kerekasztalhoz. A politikus ugyanakkor azt is hangsúlyozta: a diákok teljesítménye 2002 óta folyamatosan romlik, miközben ma Magyarországon kevesebb gyerek jut egy tanárra, mint az OECD-átlag.

„A restaurációs kísérlet, amelyre néhány szakszervezeti vezető nosztalgiával gondol, a régi rendszerre, ez elképzelhetetlen. Csak az a tárgyalás értelme, hogyha a jövőről beszélünk és a diákokról beszélünk, hogy a gyerekeink hogyan kapnak olyan tudást, olyan versenyképes tudást, amellyel képesek boldogulni ebben az országban. Amellyel képesek helytállni Európában. Ez a legfontosabb kérdés” – emelte ki a kancelláriaminiszter.

Csak finomhangolásra hajlandó a szaktárca

Nem szűnik meg a Klik, csak finomhangolásra hajlandó a szaktárca – erősítette meg egy fővárosi tankerületi fórum után a köznevelésért felelős helyettes államtitkár. Sipos Imre szerint az iskolafenntartó működését kell hatékonyabbá tenni. „A Klik szervezeti felépítését felül kell vizsgálni, és természetesen a döntési folyamatokat, a szerződési kérdéseket meg kell nézni, hogy azok hogy tudnak közelebb kerülni az érintettekhez” – mondta az államtitkár.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!