2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Lázár: A fideszesek is szétlopnák – igaza lehet

,

2015. október 8., csütörtök 06:59, frissítve: csütörtök 14:55

Igaza lehetett Lázár Jánosnak az állami mezőgazdasági cégek szétlopásával kapcsolatban. Egy Kehi-jelentés szerint az államnak húsz év alatt kétszázszor több bevétele lett volna az erdészetekből, ha haszonbérbe adják.

Az Index egy Kehi-jelentésre hivatkozva azt írja, az erdészetek 2010 és 2013 közötti időszakának átvilágítása során több gyanús tételt is találtak. Volt olyan gazdaság, ahol a fakitermelő vállalkozóknak a szerződés betartásáért fizettek több száz milliós prémiumot, máshol a bevétel majdnem felét a működésre költötték. Ennek ellenére átlagosan 8 milliós jutalmat vihettek haza az erdészeti cégvezetők. A Kehi vizsgálata alapján az államnak 20 év alatt több mint kétszázszor nagyobb bevétele lehetett volna az erdészetekből, ha azokat haszonbérbe adja.

A kancelláriaminiszter egy keddi bizottsági ülésén azt mondta, hogy azért adják el az állami földeket, mert korábban szétlopták az állami mezőgazdasági cégeket.

„Van, aki az állami vagyont védi, hogy az egy tartósan megvédendő érték. Bár még egyszer mondom: nem élünk vele, nem gazdálkodunk rajta és nem szedünk piaci bérleti díjat, ezt azért jó, ha tudják. Eladtuk az összes mezőgazdasági cégünket. Rég túl vagyunk már a gazdálkodáson. Nem csinálja a magyar állam, miért nem? Mert nem tudott gazdálkodni, mert szétlopták, ellopták és szétcsalták az állami mezőgazdasági cégeket. Kinek kell ez a világ? Hogy ezen a pár százezer hektáron elkezdjünk gazdálkodni, s amikor szocialista kormány van, a szocialista menedzsment lopja szét, amikor meg fideszes kormány van, akkor meg a fideszes menedzsment lopja szét. Ez a világ kinek kell?” – tette fel a kérdést Lázár János.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!