2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Lattmann: Igény van egy szakpolitikai szervezetre

2016. október 25., kedd 08:08, frissítve: kedd 08:28

Szakpolitikai alternatívát akar nyújtani a politika szereplőinek az Alternatíva Kör nevű szerveződés, amely független szakértőkből alakult pár hónappal ezelőtt.

Tagjai nem kötődnek semmilyen párthoz. Céljuk pedig, hogy kezdeményezéseik alapján egy közösség által támogatott szakpolitikai alkotás induljon meg. Legelőször az európai politika és egészségügy témákban indítottak kérdéskört, ezután pedig a jó kormányzás, az oktatás és a gazdaság témájával is foglalkozni szeretnének.

Elsődlegesen jelenleg azokra a szakemberekre gondolunk, akik szeretnék úgy érezni, hogy részt vehetnek az ország közös dolgainak az alakításában. Ehhez mi egy lehetőséget, fórumot nyújtunk. Szeretnénk, hogy elmondhassuk, hogy a gondolkodásunk nemcsak a miénk, bár az alapötletek a mieink, de ha ehhez tényleg hozzájárulna valaki, én úgy gondolom, hogy aki szakpolitikában gondolkodik, az ország jövőjében gondolkodik, nem zárja ki, hogy részt vegyen egy ilyen folyamatban. Hogy ennek mi lesz a politikai lecsapódása, a politikai szervezetek mennyire használják ki, meglátjuk, de én úgy látom, hogy a politikai szervezeteknél is van igény erre” – véli Lattmann Tamás, a kör alapítója.

Tekintse meg a teljes beszélgetést!

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!